Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Stallfart Specifikationer för en momentomvandlare

Automatiska växellådor inte bara att ansluta motorn till drivlinan genom en serie av kugghjul. Den faktiska effekten av motorn först överförs via en momentomvandlare innan de överförs till de redskap uppsättningar i transmissionen. Denna momentomvandlare är en vätska koppling mellan motor och växellåda som inte bara överför ström till transmissionen, men multiplicerar vridmomentsutmatningen motorn också. Sant Stall

Sant stall avser den maximala varvtal en motor kan uppnå när drivlinan hålls stilla. Detta bestäms genom att sätta upp överföringen i antingen första växeln eller backväxeln och låsning av drivlinan med en transmission broms. Motorn öppnas sedan upp till full gas och det högsta varvtal motorn når noteras. Addera Flash Stall

Flash stall hänvisar till rpm motorn spikar på när fordonet accelereras vid full gas från en stående start. Många momentomvandlare kortvarigt blinka till en något högre varvtal än den sanna stallhastighet när du startar bilen från en död stopp. För alla avseenden, är flash stall motorns hastighet som fordonet börjar röra sig när gaspedalen öppnas för full gas.
Broms Stall

Broms stall liknar sann stall men är ett mindre exakt mått än sann stall. Brake stall är helt enkelt rpm en motor når när den öppnas för full gas medan fordonet är i växeln och bromsarna är tillslagna. Denna metod för att mäta stall hastighet är mindre exakt eftersom motorn kommer vanligtvis lösa bromsarna och börja snurra på däck innan sann stall hastighet uppnås.
Yttre faktorer

Stall omvandlare inte bara producera en viss stall hastighet. Den stallfart av en momentomvandlare bestäms av en kombination av faktorer, inklusive hur mycket hästkrafter och vridmoment motorn producerar, vikten av fordonet, de utväxlingsförhållanden i transmissionen och bakre änden, och däckstorlek. Generellt sett en motor producerar mer vridmoment, och hårdare bilen är att gå framåt, desto högre stallhastigheten en konverterare kommer att producera. Också viktigt är det område inom vilket motorn producerar sin topp hästkrafter och siffror vridmoment. En motor som producerar det mesta av sitt vridmoment vid lägre varvtal kommer att orsaka en omvandlare för att stanna vid en högre hastighet, medan en motor som producerar lägre moment och mer hästkrafter vid ett högre varvtalsområde ger en lägre stall hastighet.


Converter Storlek

På den mest grundläggande nivån, kommer storleken på momentomvandlaren bestämma nivån på stall hastighet den kan producera. Större omvandlare har mer inre yta som tillåter dem att föröka vridmoment mer och därmed de producerar lägre totala stall hastigheter. Små momentomvandlare har mindre yta och producerar mindre vridmoment multiplikation, vilket resulterar i högre stall hastigheter.
Application

Olika fordon ändamål kommer att spela en stor roll i valet av en momentomvandlare. Gatbruk och vardaglig körning kräver hög bränsleeffektivitet och bra gasrespons för körbarhet, så en lägre stall hastighet är att föredra. En racing ansökan kommer att kräva en momentomvandlare som matchar högre hästkrafter och nivåer vridmoment fordonets motor för att ge maximal prestanda fordonets hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92694.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.