Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man identifierar en Holly förgasare

Holley är ledande inom förgasning system, driver varje NASCAR team sedan 1960-talet. Företaget startades 1903 och Fords Model A var Holley utrustade, liksom PT båtar av andra världskriget. Eftersom högpresterande är Holley område av expertis, biltillverkarna använder Holley förgasare i idrott och tunga tillämpningar. Identifiera Holley förgasare är rakt fram och kräver att lokalisera och referera nummer till en Holley notering. Även om vissa tillverkare att identifiera sitt företags namn, gör Holley inte. Identifiering bygger på listan numret. Saker du behöver
Holley modellnummer notering
Visa fler instruktioner
1

Ta bort luftfiltret bostäder från förgasaren. Luftfilterhuset sitter på toppen av förgasaren och avlägsnas genom att lossa vingmuttern i centrum.
2

Leta upp numret Holley modellen. Enligt Holley.com är listan numret ligger antingen på höger eller förarsidan på choken air horn, eller ovanpå huvuddelen gjutning, beroende på förgasaren modellen. Listan numret är en normalt en fyrsiffrig sifferkod och under den är en datakod som är antingen tre eller fyra siffror.
3

Reference listan numret till en Holley notering som liknar den som hittades på Chevy-Camaro, TGs Performance och Holley.com. Till exempel identifierar lista nummer 3811 en 1967 Holley modell 4160 förgasare på en Chevrolet 396 kubik-tums motor med 375 hästkrafter.
4

tolka koden Holley datum. Junkyard Genius.com avkodar tresiffriga datumkoder

genom att identifiera den första siffran som året, "1" står för 1961 eller 1971. Den andra siffran är den månad, "1" för januari, upp till "0" för oktober. November och december representeras av "A" och "B", respektive. Den tredje siffran är den vecka i månaden, med siffrorna ett till fem designerar veckan tillverkningsdatum. På fyrsiffriga datumkoder, de första tre siffrorna representerar dagen på året, från 001 till 365, med "001" representerar den första januari. Den fjärde siffran är året, med varje siffra representerar året för alla årtionden, utgör en "1" 1961, 1971, eller 1981.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92692.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.