Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur hittar utväxlingen på en 12 Bult Rear End

Den 12 bult bakre änden är en populär enhet som används i muskel bilar. Den tekniska benämningen för en bakre ände är den bakre differentialen. En differentiell accepterar kraften från motorn via drivaxeln och sänder ut den till hjulen via axlarna. När en utväxling anges som en 4:10, betyder det helt enkelt att drivaxeln roterar 4.10 gånger för varje varv hjulet. Den metod som används för att hitta den utväxling av någon är densamma, från bilar till golfvagnar, och kan göras utan att ta bort den från bilen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
stoppklossar
Jack
Jack står
Degree tejp
Stålborste
Wire burk läsk
Maskeringstejp
Grease penna
Visa fler instruktioner
Hitta utväxlingen med den bakre differentialen i Vehicle
1

Parkera fordonet på en nivå, asfalterad yta och chock framsidan av framhjulen.
2

Sätt en domkraft under mitten av den bakre differentialen och lyfta de bakre hjulen från marken.
3

Position två pallbockar under bakaxeln rören, en under vardera sidan nära hjulen. Placera ytterligare två stoppklossar bakom varje framhjul för att hindra fordonet från att rulla.
4

Rengör en yta på drivaxeln med en stålborste. Detta område bör vara en 1-tums tjock band som går hela vägen runt drivaxeln röret nära den bakre oket.
5

Infoga en viss kassett i rengjorda området drivaxeln.

6

Tejpa en styv ståltråd till en fullständig soda kan använda som en pekare. Böj tråden som behövs och placera pekaren på en startlinje på graden bandet. Denna startlinjen kan vara en linje på bandet. Övervaka startlinjen för att avgöra exakt hur många fullständiga och partiella rotationer drivaxeln gör i en komplett rotation av bakhjulet.
7

Tape en penna för att den bakre kvartalet panelen så att den hänger rakt ned mot mitten av det bakre hjulet som en pekare. Markera en motsvarande linje på däcksidan vid pekaren med ett fett penna. Vrid inte hjulet medan du gör detta.
8

Shift bilen i friläge så att drivaxeln kan vridas.
9

Vrid drivaxeln långsamt samtidigt räknar hela rotationer att drivaxeln avslutar liksom antalet graderingskurvor rader av graden tejp som passerar tråden pekaren om en partiell tur och ordning. Sluta vrida drivaxeln när bakhjulet roterar exakt ett helt varv, markera att markera.
10

Multiplicera fulla varv på drivaxeln med 360 grader och antalet graderingskurvor linjer som passerar pekaren på en partiell sväng med 22,5. Lägg till dessa två siffror tillsammans och dividera svaret med 360. Detta är den bakre änden utväxlingsförhållande. Till exempel: Fyra drivaxel rotationer lika 1440 grader, och tre grad linjer kommer att motsvara 67,5 grader. Lägg dem tillsammans för att få 1507,5 grader. Dividera 1507,5 med 360 och svaret är 4,1875. Runt det och du får ett förhållande av 04:19.
11

höja fordonet med domkraft, ta bort stödbenet och verktyg från under bilen, sedan sänka den tillbaka till marken.

hitta utväxlingen med tillgång till kuggarna
12

Markera en tand på drevet med en fett penna. Detta är den lilla koniska kugghjul. Vrid den och räkna varje tand bara en gång.
13

Markera en tand på kuggkransen med fettet penna. Detta är den stora kugghjulet. Vrid den och räkna varje tand bara en gång.
14

Dividera antalet tänder kuggkrans med antalet kuggar pinjong. Detta är utväxlingsförhållandet. Till exempel har krondrevet 41 tänder, och kugghjulet har 10. Dividera 41 med 10 för en utväxling av 4:10.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92690.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.