Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

NHRA bränsleledning Krav

The National Hot Rod Association (NHRA) är en auto-racing organisation som främjar professionell dragracing. Den Glendora, Kalifornien-baserade föreningen håller tävlingar landet, inklusive en händelse som sicksackar USA, går igenom 22 städer i nio månader. Den NHRA är också intresserad bilsäkerhet och tekniska förbättringar. NHRA reglerna har vissa krav för linjer bilbränsle. Material

NHRA nödvändiggör bränsleledningar som inte är OEM att vara av metall eller stål flätad. Du kan också använda "vävt eller vävt-pushlock" bränsleledningar som NHRA accepterar. För anslutning endast tillåter NHRA användning av upp till 12 inches av icke-metalliska eller icke-stål flätad slang. Detta gäller inte för enskilda injektormunstycke och motorcykel bränsleledningar.
Enclosure

Förare bör se till att bränsleledningar i svänghjulet och bellhousing område är inneslutna i stål slangar, är 16 inches lång och har en minsta väggtjocklek av 1/8 tum. Detta fungerar som ett skydd mot avbrott bränsleledningen. Du kan inte dirigera brand linjer genom drivaxeln tunneln. NHRA bränsleledningarna krav gör det också obligatoriskt för bränsleledningar passerar bälten kompressor enhet som skall göras av material som godtas NHRA, eller läggas i stålrör.
Slutar

NHRA infört vissa tekniska initiativ för 2010 att den förväntar kommer att förbättra säkerheten. Dessa initiativ är också sannolikt att skära ned på driftstopp till följd av auto läckage vid NHRA händelser. Ett sådant initiativ som gäller bränsleledningarna är att de måste använda ändar som är utformade specifikt för just den typen av bränsleledningen. Detta är användbart för att minska bränsleläckage, enligt NHRA, och kommer att påverka alla tävlingsklasser med start 2010. NHRA reglerna tillåter inte slangklämmor på bränsleledningarna. Samt, i en åtgärd NHRA säger kommer att förhindra överföring läckor, bör överföringen på alla bilar som kör på 10.99 sekunder eller snabbare har en anti-låsning oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92688.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.