Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Crane Cams specifikation

Started by Harvey Crane Jr 1953 av handen slipning kammar, har Crane vuxit till att bli en stor och respekterad tillverkare av kamaxlar. Under 2010 gjorde bolaget tusentals kamaxlar för motorer, både i lager och hög konfigurationer prestanda. Crane ger också en extra service. Om du är en konstruktör, kommer Crane arbeta med dig för att utveckla prototyper kammar för just din motor behöver. Material Specifikationer

Crane använder 8620 stål för de flesta av sina kamaxlarna. Detta är en mycket stark och tålig stål tål påfrestningarna i kamaxelns operativa krav. Enligt Crane, är detta stål resistent mot spjälkning. Spjälkning är metall flagor som förekommer i heavy metal-till-metall-kontakt. Stålet är ytterligare värmebehandlas genom en process som kallas uppkolning. Denna ytterligare härdar stålet, vilket gör den slitstark. Ett annat stål som används är 9310-legering. Detta är ett mycket hårt stål, med en hög nickelhalt. Detta är för speciella tunga applikationer, för att tåla hög fjäderbelastning.
Profil Specifikationer

Crane tillverkar en myriad av cam lobb profiler. Cam LOB profilen hänvisar till äggformade lober på kamaxeln. Till exempel använder en kamaxel som driver rull lyftare upp och ner en profil, medan en kamaxel den driver hydrauliska standard lyftare har sin egen profil. Lyftare kallas också lyftare. Dessutom tillverkar Crane kammar för hoade stången motorer, vilket ökar hästkrafter. Crane stater har omfattande möjligheter att tillverka någon cam profil du vill, förutom de "off-the-shelf" profiler.
Application Specifikationer

Crane sätter specifikationerna för olika tillämpningar, såsom bättre låga varvtal vridmoment eller bättre bogsering makt. Crane också dubbletter vintage kamaxel slipar för era muskel bilmotorer, efter de ursprungliga ritningarna. För nyare motorer, såsom överliggande kamaxel eller twin cam, tillverkar Crane prestanda kammar som överstiger den ursprungliga rating av motortillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92687.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.