Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

602 Crate Motorspecifikationer

GM 602 låda motorn är en fabrik utformad prestanda motor som produceras av General Motors som är avsedd för racing och off-road bruk. Motorn får sin vanligare 602 moniker från de tre sista siffrorna i sitt artikelnummer identifiering av 88.958.602. Dessa motorer är vanligtvis populära för cirkel spår och andra applikationer racing där motorns storlek och makt är strikt reglerade för att uppmuntra till mer konkurrenskraftiga racing bland deltagarna. Grunderna

GM 602 låda motorn är baserad på General Motors sen modell 350 motordesign byggda efter 2001, och är inte kompatibel med alla delar och tillbehör för 350 motorer som tillverkats före 2001. Den har ett block i gjutjärn och topplock, och det finns inga bestämmelser för minskade utsläpp. Motorn är en 90-graders V8 design med en centralt placerad kamaxel. Den 602 är konstruerad för off-road bruk endast och är inte avsedd för gatbruk. Denna motor är förseglad, vilket innebär att den är byggd med specialiserade bultar som inte lätt kan avlägsnas. Detta görs för att säkerställa mot manipulering eller modifiering av motorn för att öka sin makt.
Insugningsrör

602 motorn är konstruerad med en GM Performance insugningsrör som inte har några bestämmelser för en EGR-ventil eller varmluft choke. Det är en två plan grenrör tillverkade av aluminium och utformad för att fungera med en vanlig fläns Holley förgasare.
Cylinderhuvuden

Motorn är utrustad med GM Vortec cylinderhuvuden som är konstruerade av gjutjärn. Huvudena har 1,94-tums insugningsventiler och 1,5-tums avgasventiler, och 3/8-tums inpressade vipparm dubbar. Huvudena accepterar inloppsrör med en åtta-håls bultmönster, med fyra bultar per huvud. Addera Vevaxel /roterande enheten /Compression

Vevaxeln i 602 motorn är gjutjärn och säkras med fyra bult huvudsakliga lock, och är utformad för att använda ett stycke bak main olja sigill. De vevstakar är pulverformiga metall och kolvarna är gjutna aluminium. Motorn har en 4-tums cylinderdiameter och en 3,48-tums vev slaglängd som ger en 9,1-till-1 kompressionsförhållandet. Addera Tändsystem

602 Crate Motorn använder en fristående elektroniskt tändsystem som innehåller spolen och styrmodulen inom distributören och verkar på 12 DC volt. Den tändföljd på motorn är 1-8-4-3-6-5-7-2.
Oil System

602 motorn använder en intern olja pump som producerar 40 psi tryck vid 2000 rpm. Oljan kapacitet motorn är 8 liter och oljetråget är utformad speciellt för cirkel-banracing applikationer.
Prestanda

GM 602 Crate motor är konstruerad för att köras på 92-93 oktan bränsle och ger 350 hästkrafter vid 5000 rpm och 390 ft.-lb. vridmoment vid 3.800 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92685.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.