Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

1964 Chevrolet Cheetah specifikation

Den 1964 Chevrolet Cheetah ritades av Bill Thomas att konkurrera med andra racing fordon konstruerade Carroll Shelby, som arbetade för Ford, enligt den ultimata bilen Sida. Den Cheetah producerades för ett begränsat antal år innan en brand i Bill Thomas 'liten fabrik orsakat honom att stoppa projektet för gott 1965. Performance Specs

1964 Cheetah använder en 383-kubik-tums, 6,3-liters frontmonterad V-8 motorn placerad i 90 grader med överliggande ventil design. Motorn är byggd med en gjutjärn blocket och huvudet och har 16 totalt ventiler med två ventiler per cylinder. Brake hästkrafter mäter 470-475 med ett maximalt vridmoment på 435 foot-pounds. Enligt den ultimata bilen Sidan hemsida, är Cheetah motor bränsletillförsel ett eget insprutningssystem skapad av motor designer, Bill Thomas.
Bromsar och transmission

Cheetah är utrustad med fyra trumbromsar. Bilens växellåda är en bakhjulsdriven systemet med fyra manuellt byta växel. Enligt Ultimate Car Page hemsida, var Cheetah designern Bill Thomas tvingas använda trumbromsar på fordonet eftersom han var begränsad till att använda endast delar som också användes på 1963 till 1964 Chevrolet Corvette.

ram och fjädring

1964 Cheetah chassi är en rymd-ramtyp bestående av glasfiber och stål. Cheetah kropp är byggd av aluminium. Främre och bakre upphängningar för Cheetah är oberoende triangellänkar med skruvfjädrar. Fordonets skyddsbur är placerad direkt över bakvagnen, vilket föraren manövrerar fordonet huvudsakligen sitter på fordonets bakre däck. Hjulbas för fordonet endast mäter 90 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92679.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.