Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Specifikationer för en L28E Motor

Ägare av klassiska Nissan bilar från slutet av 1960 genom 1980-talets början har troligen en variant av Nissan L28 motorn under huven. Så småningom blev det L28 uppgraderats till L28E, vilket blev bolagets föredragna sexcylindriga motorn på grund av dess prestanda, underhållsmässighet och enkel tillverkning, skapa en importerad motor nästan lika ikonisk som många motorer från amerikanska biltillverkare. Historia

1967 Nissan Motors utformat L-serie motorer som var tillgängliga via 1986. Dessa motorer utvecklats till många varianter baserade på fyra-eller sex-motorblock. De klassificerades med ett LXX nomenklatur, med L13 är den minsta motorn och storleken ökar, medan den numeriska modifierare ökat. Den L28 var en av de större sexcylindriga varianter och ändrades 1975 för att öka storleken och prestanda, skapa L28E.
Specifikationer

L28E motorn var 2,8 liter i storlek eller 168 kubiktum. De sex cylindrarna i en rak rad, ett arrangemang som kallas en rak sexa. Kolvarna var ursprungligen skålen-toppade, med ett kompressionsförhållande på 8.3:1. Med införandet av platt-toppad kolvar, ökade kompressionsförhållandet till 8.8:1. Motorn lägger ut 133 hästkrafter, med ett 86 mm hål och 79 mm slaglängd.
Applications

Med en så lång produktion liv, var L28E ingår i en mängd olika bilar. Det var en vanlig motor i Nissans 280Z och 280ZX sportbilar. Det var också i Nissan Patrol, en medelstor sports utility vehicle. Nissan Leopard, en medelstor sedan, presenterade också L28E. Även en prototyp bil som kallas Dome Zero drevs av 280E.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92676.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.