Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Performance Exhaust Tips

Fordonsägare förbise vanligtvis avgassystemet till förmån för motorn. Tyvärr är ett lager avgassystem avsett för ett lager motor och kommer inte att rymma prestationshöjande motormodifieringar. Eftersom en prestanda motor bränner mer bränsle, ger det mer avgaser. En dåligt utformad avgaser faktiskt kommer att beröva motorn av makt, för att optimera styrkan i din motor, byta ut systemet lager avgaserna med en resultatinriktad systemet. Dual Exhaust

De allra flesta bilar är utrustade med ett enda avgasrör, men högpresterande bilar är nästan alltid har ett dubbelt avgassystem. En enda avgasröret kräver avgaserna från alla motorns cylindrar för att passera genom den. Kombinera dessa gaser i ett rör skapar ett tryck som drar ner motorn och därmed orsakar betydande effektförlust, eftersom motorn måste arbeta för att tvinga gaserna ut ur avgasröret. En dubbel avgassystemet tillägnar en enda avgasrör för varje sida av motorn, vilket därmed väsentligt minskar trycket och frigöra hästkrafter. Som en extra fördel, eftersom motorn inte behöver arbeta så hårt när de ansluts till ett dubbelt avgassystem, ökar bränsle körsträcka också.
Headers

stället fästa direkt till motorn, avgasrören bifoga till ett avgasgrenrör, som själv är bultad till motorn. Avgasgrenrör lider av samma brist som ett enda avgassystem: De är extremt restriktiv och orsaka att motorn arbeta hårdare eftersom de avgaser som avsluta motorn kombinera till en enda pipa innan avgasröret. Motorn måste utöva energi för att kombinera dessa gaser. Däremot har ett avgassystem header ett enda rör för varje avgasport på motorn. I själva verket har varje cylinder ett eget avgassystem. Som med dubbla avgassystem, headers öka hästkrafter och bränsle körsträcka. Tyvärr, de märkbart öka ljudnivån på motorn.
Ljuddämpare

När motivet av avgassystem kommer till de flesta människors sinne, tenderar de att tänka av ljuddämparen först. Det enda syftet med en ljuddämpare är att minska fordonets bullernivå av fordonet. En ljuddämpare innehåller en serie av komponenter som är kända som bafflar, vilken avgaserna passerar genom vid inträdet i ljuddämparen. Bafflarna sänka hastigheten av gaserna, som quiets fordonet. Även en ljuddämpare kan göra ridning i bilen mer lustfyllt, innebär det en begränsning i avgassystemet som, likt en enda avgasröret eller avgasrör, berövar motorn i hästkrafter och sänker sin bränsle körsträcka. Flera eftermarknaden ljuddämpare tillverkare erbjuder halsdukar som tillåter avgaserna att passera utan att så mycket begränsningar. Som med rubriker, kommer en eftermarknad ljuddämparen höja ljudnivån, kolla ljuddämparen informationsbroschyr noga för en beskrivning av ljudnivån. När du är osäker, kontakta tillverkaren för att hitta den lämpligaste ljuddämparen för din ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92672.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.