Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en Hot Rod

Bygga en hot rod börjar med en bil som måste återställas. Även fordon som används för hot rods kan vara något märke, de flesta modeller är äldre än 1972. Några av de äldre generationen anser något äldre än 1959 som en hot rod. En hot rod kan vara lager - återställas till exakt hur det var i sin år - eller det kan ändras. Oavsett vad året, märke och modell, dock är processen densamma. Saker du behöver
Block sander
Orbital Sander
Sandpapper
Primer Eftermarknad krom tillbehör (tillval)
Visa fler instruktioner
1 < p> Om du bygger ett lager hot rod, forskning information om fordonet genom att skriva ner alla koder från fordonet. Kroppen plattan med koderna ligger antingen på dörrposten eller på förarsidan brandväggen i motorrummet. Kroppen plattan innehåller färg-koder, vilket gör att du kan matcha koderna genom en färghandel eller återförsäljaren. De andra koder berätta om fordonet är en två-dörrars eller en hardtop. De omfattar även de andra "extras" fordonet kom med (som i RS och SS-modeller).
2

bort färgen om kroppen har rost eller färgen är dålig. Beroende på skadan, kan endast de översta lagren måste tas bort, eller du kanske måste ta färgen ner till metallen. För tjock färg, använda olika slipmaskiner och tungt sandpapper. När färgen har tagits bort, jämna eventuella repor i metallen vid våtslipning för hand med 200 grit vått /torrt sandpapper. Spraya två lager svart grundfärg på fordonet. Använd filler primer eftersom det är tjockare än vanlig primer och fyller i smärre repor i metallen. Om karossen behövs för att reparera rostfläckar eller bucklor, reparera problemen.
3

Rebuild motorn. Om du inte är mekaniskt benägna, hitta en butik som fungerar på äldre fordon, som butiken är benägen att vara extra försiktig med din hot rod. Om, vid ombyggnad av motorn, du vill bygga en hög hästkrafter, hitta en butik som specialiserat sig på race motorer. Berätta för dem hur mycket hästkrafter som du vill, det vill säga, en hel del för racing, eller lite för "att ha kul."
4

Klä upp motorrummet när motorn är ut ur fordonet genom slipning motorrummet slät, sedan spraya den med grundfärg och måla den. Montera motorn (om du vill ha den målad, måla det innan du installerar det), och sedan klä upp ledningarna med tråd vävstolar. Ersätt de synliga skruvarna med nya bultar eller klä upp de gamla bultarna med bult covers. Lägg krom tillbehör. Generatorn kan bromsservo, huvudcylinder, konsoler tillbehör, täcker ventil och flera andra delar kan köpas i krom. Om du föredrar att lämna motorn lager, kontrollera att motorn är målat i samma färg som det kom från fabriken och att tillbehören är målade svarta.
5

Köp eller reparera eventuella kropp tillbehör som är slitna, repad eller bucklig. Många av de äldre bilarna har en massa krom runt fönster och dörrar. Kontrollera och köpa krom som behövs. Kontrollera och köpa nya lätta ramar och linser som behövs. Lämna dem utanför bilen vid denna punkt, eftersom det är lättare att måla med dessa delar utanför. Upp suspensionen
6

nötkött om du byggt en motor med massor av extra hästkrafter. Lägg frame kontakter, fjädrar och stötdämpare gjorda för kurvtagning. Om du bygger en streetable dra bil, kommer att lägga ljusa fjädrar tillåter bilen att sitta på huk på linjen, låter det krok för en snabbare start.
7

Uppgradera överföring, drivaxel och bak om du betydligt ökade hästkrafter. Transmissioner och drivaxlar tenderar att vrida ur bilen när plötsligt moment läggs på dem. Rears explodera om de är svaga och kan inte hantera vridmomentet. Racing delar är tillgängliga från lokala och online-hastighet butiker. En drivaxel företag kan bygga en förstärkt drivaxel för racing ändamål. Det är oftast billigare än att köpa en speciell drivaxel.
8

Måla hot rod med din valda färg. Låt färgen torka minst tre dagar innan kromade, ramar och andra tillbehör kropp på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92659.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.