Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man beräknar Thrust Belastning i Helical Gear

Kuggväxlar är cylindriska kugghjul som har sina tänder i en vinkel med avseende på den axiella centrumlinjen av axeln stödja redskap, i stället för parallellt därmed. De används i de flesta höghastighetståg fordons-och maskin applikationer där tyst drift och hög belastning redskap är nyckelfaktorer. Kuggväxlar har högre sidled axialbelastningar (axiella belastningar) och något lägre effektivitet än raka cylindriska kugghjul, gör dock sina integrationer dyrare att bygga och driva. Beräkning axiella belastningar för kugghjul är därför viktigt att en korrekt utformning och genomförande. Saker du behöver
Calculator eller kalkylblad
Visa fler instruktioner
1 Transmissioner använder kugghjul för att de är tysta.

Definiera kuggväxel ansökan. I detta fall är en reduktionsväxel inställd användning kugghjul som används i en lyx inombords båt enheten på grund av dess mjukhet och tyst drift. Motorns vridmoment vid marschfart är 360 foot-pounds. Om delningsdiametern av högerhänt 22-tand drivningsarrangemanget ansluten till den roterande motoraxeln är 4 inches och diametern av det körda 44-kuggning förbunden med propelleraxeln är 8 inches och deras spiralformiga vinkel, B, är 18 grader, kan du beräkna den axiella kraften som skapas av drivna kuggväxel när båten är cruising.
2 Koniska kugghjul i jämförelse med snedskurna kugghjul, ändra rörelseriktning.

Konsultera en kuggväxel höger, vänster diagram gear känsla att få den riktning i vilken kraften skall riktas och en känsla för de nummer du ska beräkna. I detta fall (alla ser från baksidan av båten), skall motorn roterar moturs, är propelleraxeln medurs, är den drivande kugghjulet spiralformade höger, och det drivna kugghjulet är spiralformad vänster hand. Därför kommer den drivna kuggväxel förmedla sin dragkraft på framsidan av växellådan.
3

Beräkna den momentana vridmomentet anbringas på propelleraxeln. Eftersom den mindre 22-kuggning driver den större 44-kuggning, är vridmoment fördubblas och hastighet halveras på propelleraxeln. Därför är den drivande vridmoment som anbringas på propelleraxeln 360-foot-pounds x 2 = 720-fot-pounds.
4

Beräkna den momentana tangentiella Kt växel som överförs till tänderna på det drivna kugghjulet . Radien av det drivna kugghjulet är 8 inches /2 = 4 tum. Emellertid är det vridmoment som överförs 720-fot-pounds. Därför vridmomentet måste multipliceras med en fot (12 inches) /4 inches = 3 x 720-fot-pounds = 2160-pounds av tangentiell kraft mot växeln vid den punkt där dess tonhöjd omkrets skär kuggväxel mesh.

5

Beräkna den axiella kraften på drivna kuggväxel. Den spiralformade kugghjulet dragkraftsekvationen är Ka (axialkraft) = Kt (tangentiell kraft) x tangenten av vinkeln B = 2160-pounds x 0,3249 (tangentiellt värde på 18-grader) = 701,82-pounds, riktad mot framsidan av växellådan. Detta skulle också vara den axiella kraften som överförs till den mindre drivningsarrangemanget eftersom deras respektive Kt-värden är desamma, även om riktningen för kraften för den mindre växel skulle vara i motsatt riktning, mot den bakre delen av båten och den gemensamma växelhuset . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92654.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.