Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

BMW E36 M3 Performance

Det finns några bilar som tilltalar den drivande entusiasten mer än BMW M3 linjen. Infördes 1986, ställer M3 ribban för bak-wheel-drive prestanda sedan dag ett. Som med de flesta sportbilar, under åren M3 har gradvis blivit tyngre och tyngre och lagt mer och mer makt att dra denna vikt runt. För många var den perfekta kombinationen av lyx och makt i E36 M3, som löpte mellan åren 1992 till 2000 samt var första gången M3 drevs med en sexcylindrig motor. Motor Förändringar

I mitten av E36 linjen, var motorn uppgraderats från en 3-liters sexcylindriga motorn till en 3,2-liters motor med en touch mer kraft under 1996. Dessutom var motorn kontrollerar datorn uppgraderas till en OBD-I till en OBD-II-enheten. Dessa nyare enheter var mer restriktiva att trimma men gjorde bilarna kör renare. Medan den nyare motorn var mer kraftfull, styr mer restriktiva utsläpp ledde till prestanda är i stort sett opåverkad. Tuners tenderar att föredra från 1995 och nyare modeller på grund av detta.
Transmission

sändningar i E36 m3s var i stort sett oförändrade i amerikanska modeller. 1996 års modell som införts lite snabbare i en slutlig utväxling, men annars överföringen aldrig förändrats trots att E36 m3s fick sex-växlad transmission i Europa och andra utländska marknader. Samma femväxlad konstaterades i alla trim modeller, inklusive det konvertibla och något mjukare upphängd, pendeltåg vänlig saloon modell.
Acceleration

M3 är en snabb bil, men det är inte byggd för att vara en rak linje monster. Som sagt, den äldre, mindre motor i 1995 M3 driver bilen till en mycket snabb noll till 60 mph tid på 5,6 sekunder. Den nyare, större motor rakning en tiondel av en sekund av den tiden. Kvartal mil varierar naturligtvis beroende på en mängd faktorer, men E36 M3 var mer än kapabel att en 14-andra ET med fälla hastigheter som närmar sig 100 mph.
Hantering

Mer så än sin snabba acceleration, är BMW M3 känd för sin stellar köregenskaper. M3 har länge fungerat som BMW: s flaggskepp för att visa denna hantering framgångar. E36 erbjuder broms rotorer mer än en fot i diameter på både fram och bak för att hjälpa till med hantering, liksom en sport-fjädring nödvändigtvis lite styvare än de flesta personbilar. Det hela blir till en imponerande 0,88 Gs på hoppa pad och förmågan att ta en 700-fots slalom kurs på 66,5 mph.
Specialmodeller

E36 M3 såg många olika specialanpassade modeller under dess körning. Mest anmärkningsvärt var loppet inbyggd och klar MR, som producerades av en eftermarknad företag, och fabriken producerade CSL-modellen, vilket var en mer lätt modell byggd för banan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92652.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.