Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

PT Cruiser Information

PT Cruiser har varit en etablerad nostalgi cruiser fordon för mer än ett decennium, med sin nuvarande kör nu mot sitt slut år 2010. Först hyllats som en återgång till det hot-rod känsla av the1950s, fångade PT Cruiser på snabbt med bil fans och höll en lojal följande igenom i dag. Första Visions

PT Cruiser var först sätta framför kamerorna och allmänheten 1997 som ett koncept. De omedelbara konstruktionsfördelarna var uppenbar, det hade små fotavtryck av en kompakt, men hade mycket mer utrymme och utrymme inuti. Den yttre utseende var en återgång till tidigare bildesign men interiören var aktuell. Använda en 1950 hot-rod motiv, var 1997 konceptet PT Cruiser utvecklats till en förproduktion modell av Bryan Nesbitt, en ny post i Chrysler designteam. Nesbitt beefed frontgallret utseende, vinklad bilen från baksidan nedåt till fronten, böjda sidorna och i princip gjorde bilen ser ut som något bandet ZZ Top skulle köra i en av sina musikvideor. Idén fungerade. Addera Teknisk Specifikation

2003 PT Cruiser i grundläggande trim säljs för drygt $ 17.000. Rabatter som erbjuds på den tiden förde ner priset med ca $ 1000. Bilens gas körsträcka bedömdes vid 20 mpg i staden och 26 mpg på landsväg. Standarden fyrhjuliga skivbromsar kompletterades med en hög-roll upphängningssystem utformat för att undvika roll-over problem som är förknippade med den höga profilen av kroppen. Tillgängliga sändningar ingår en 5-växlad manuell eller 4-växlad automatlåda. Bilens inre volymen var nästan 120 kvadratmeter, bekvämt sittplatser en förare och tre passagerare, med utrymme för bagage. Dragkapacitet var en relativt låg £ 1000. Som av 2010, värderar Kelly Blue Book en basmodell i utmärkt skick på $ 6240.
Funktion och om säkerhet

initiala PT Cruiser fortfarande hade en fungerande kombi när den utvecklats från koncept till produktion. Detta val gynnades Chrysler genom att hålla lastbilen status för fordonet, vilket mildare krav bränsleeffektivitet jämfört med en vanlig bil, enligt National Highway och Traffic Safety Administration. Den slutliga produktionen rullade ut ur fabriken under våren 2000 för försäljning till consumers.The PT Cruiser haft en betydande varsel lagts av NHTSA 2004 angående plötsliga fall av motorn fattar eld. NHTSA rapporterade "På vissa fordon utrustade med 2.4L icke-turbomotorer och automatiska transaxlarna, kunde det höga trycket servostyrning slangdragning tillåter kontakt med den automatiska transaxle differential lock, potentiellt skada slangen. Styrservoolja läckage i närvaro av en antändningskälla kan resultera i en under huven eld. " Återförsäljare förväntades att rätta till problemet.
Hantering

PT Cruiser fansen snabbt för mer än bara sin nostalgisk känsla. Bilen hanteras väl, det var tillförlitliga, och det byggdes väl. Vidare, den betydande utrymme inne i bilen jämfört med en liknande storlek kompakt var en förbättring i komfort, särskilt när du reser med fyra passagerare.
Evolution

De tidigaste generationerna av PT Cruiser såg mycket modern hot rod. Senare versioner hade färre utseende tillbehör, och designen blev mer och mer rundade. Detta inkluderade avlägsnandet av stand-out främre stötfångare, som var en återgång till den gamla 1950-bilar. Men bilen säljs fortfarande bra, främst eftersom det gav en känsla av karaktär som gjorde det sticker ut från andra fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92651.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.