Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en 350 Race Motor

Trots att bygga en 350 Chevy för racing ändamål är ganska enkelt, är att välja de komponenter som den största utmaningen. Varje komponent måste arbeta tillsammans, och val av komponenter beror på den speciella racing ansökan. Till exempel är en ras motor för cirkel spåra tävlings mycket annorlunda än en för dragracing. Av denna anledning är det viktigt att konsultera med tillverkaren av varje komponent för att finna den mest lämpliga delen. Men det finns vissa delar som bör beaktas i varje ras ansökan om 350 race motor. Saker du behöver
Four-FAT förgasare
Aftermarket aluminium insugningsrör
Aftermarket aluminium topplock
Högpresterande eftermarknaden distributör
Hög kompression smidda kolvar
Aftermarket kamaxel
Aftermarket bränslepump
Aftermarket oljepump
Visa fler instruktioner
1

Byt beståndet två-FAT förgasare med en fyra-FAT förgasare eller, om motorn redan är utrustad med en fyra-FAT förgasare, en större förgasaren. Förgasare är betygsatt av kubikfot per minut, eller "CFM", som hänvisar till den mängd bränsle i förgasaren kan bearbeta. Ett vanligt misstag är att anta att större är bättre eftersom för mycket bränsle är ännu värre än att inte tillräckligt med bränsle. Eftersom storleken på motorn redan är känt, förse förgasaren tillverkaren med det avsedda ändamålet med motorn, som kommer att tala om för tillverkaren vilken storlek är bäst.
2

Byt lager gjutjärn insugningsrör med en eftermarknad aluminium grenrör. Bortsett från den lägre vikt, aluminium grenrör tillåter luft /bränsleblandningen som produceras av förgasaren att flöda in i topplocken lättare än beståndet grenröret, vilket hjälper loppet motorn når högre motorvarvtal.
3

Byt lager gjutjärn cylinderhuvuden med eftermarknaden aluminium huvuden. Principen är densamma som med insugningsröret. Den aluminium huvuden kommer att minska fordonets vikt och göra det möjligt för luft /bränsleblandningen att nå cylindrarna snabbare. Topplock finns med olika stora ventiler. Större ventiler är oftast bättre för racing applikationer än mindre ventiler.
4

Byt beståndet distributör med en högpresterande eftermarknaden distributör. Enkelt uttryckt kommer 350 s lager distributör inte att kunna driva ett high-speed racing motor. En eftermarknad enhet kommer att säkerställa att tändstiften få en konsekvent gnista.
5

Byt lager gjutjärn kolvar med smidda kolvar med högre kompressionsförhållande. Ju högre kompressionsgrad, desto mer effekt som genereras av motorn. Emellertid ökar högre kompressionsförhållande risken för förtändning, där luft /bränsleblandningen antänds innan bränderna tändstift. Förtändning kan snabbt förstöra en motor. För att förhindra förtändning, har race bränsle högre oktantal än bensin pump. Ett kompressionsförhållande på 10:05:01 är lika hög som motorn ska användas med pump bensin. Högre kompression kräver race gas. De 350: s lager gjutjärn kolvarna tål inte den ökade kompressionsförhållande och motorvarvtal, och bör därför ersättas med smidda kolvar.
6

Byt beståndet kamaxeln med en eftermarknad kamaxel. Kamaxeln avgör hur långt de ventiler i topplocket öppen och för hur länge. Detta benämns ofta som "lift" och "varaktighet." Välja rätt kamaxeln är förmodligen den största utmaningen. Det är absolut nödvändigt att en eftermarknad kamaxel tillverkaren kontaktas för råd här. Var beredd på att berätta för tillverkaren om antalet CFMs de förgasaren flödar, specifikationerna för topplock och kompressionsförhållandet av kolvarna.
7

Byt beståndet bränsle-och oljepumpar. Alltför ofta race motorer är byggda med hästkrafter i åtanke. Tillförlitlighet är av yttersta vikt, särskilt med en race motor som når motorvarvtal mycket högre än lager 350. Motorn kommer att behöva mer bränsle än en stock motor. Bränslepumpar är klassade i "GPM" eller gallon per minut. Generellt, ju högre GPM desto bättre, men återigen, rådgöra med tillverkaren. En eftermarknad oljepump är också nödvändigt att se till att motorn har en tillräcklig oljeförsörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92648.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.