Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man kan förbättra en bil med Performance Chips

Dagens bilar är verk av elektronisk geni. Motorns funktioner som en gång kontrollerades av en mekaniker tuneup skicklighet nu styrs av en dator i bilen. Den elektroniska styrmodulen (ECM) kontrollerar och hanterar funktioner som gnista och tändinställningen förväg, bränsletillförsel, momentomvandlaren låsa upp och flytta poäng. Genom att installera en prestanda chip i bilens dator, kan du ändra motorns funktioner och skapa en högre hästkrafter prestanda version av din tama, dagliga ridtur. Saker du behöver
Wrench
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Performance chip
Visa fler instruktioner
1

Park ditt fordon. Öppna huven och koppla bort bilens batteri genom att lossa batteriets minuspol med en skiftnyckel och dra kabeln från batteriet.
2

åtkomst till datorn. I de flesta fall är datorn placerad på passagerarsidan bakom handskfacket. Öppna handskfacket och pressa flikarna på varje ände av handskfacket dörren. Detta kommer att medge att dörren falla ner och ur vägen. Datorn kommer att avslöjas direkt bakom dörren på toppen av instrumentbrädan. Det kommer att bli en fyrkantig silver box.
3

bort datorn genom att lossa fästbultarna från montering fack med en sockel. Skjut datorn mot motorn, sedan nedåt och ut ur sitt fäste facket.
4

Vänd på datorn och leta reda på luckan. Ta bort de två skruvarna som håller fast locket med en sockel. Öppna locket. Den Memcal (Memory Calibration) modulen kommer att vara direkt under locket.
5

Avlägsna Memcal modulen, för att installera prestanda chip, genom att trycka på fästena på varje sida av modulen och lyfta den ur datorn. Anslut Memcal modulen till motsvarande plats på prestanda chip och skjut enheten tillbaka i position inuti datorn. När den installeras, kommer resultatet chip vara mellan datorn och Memcal modulen.
6

Återmontera i omvänd ordning. Provköra din nya och förbättrade högre prestanda bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92647.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.