Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Användningsområden för kuggstång Gears

A kuggstångsväxel växelmekanismen är ett mycket effektivt verktyg för att direkt överföra roterande rörelse till linjär rörelse. Genom att variera storlekar av antingen av gallret och drevet, kan rotationen /linjär rörelse förhållandet varieras i enlighet med kravet kriterierna. Vidare kan kraftens variation utformas genom att variera storleken av drevet. Den vanligaste användningen idag för ett rack och pinjongen är i fordonsindustrin styrsystem, men det finns andra användningsområden för det också. Automotive Styrning

Kuggstångsstyrning styrningen fungerar genom att ansluta en axel till ratten. När ratten vrids, vrider axeln drevet, vilket i sin tur glider kuggstången fram och tillbaka. Hyllan bifogas sedan däcket spindlar, dvs vända däcken. År 1976 patenterade James Duffy en makt assisterad kuggstång och kugghjul mekanism för fordon, och dessa är för närvarande i bruk på många bilar idag.
Machine Tabeller

Många maskiner , såsom fräsmaskiner och slipmaskiner, har rörliga tabeller. Hur dessa arbete är att ett drev är ansluten till ett vevhandtag, och kuggstången är fäst på undersidan av maskinbordet. När operatören vevar, förflyttar kugghjulet kuggstången i en linjär rörelse och följaktligen med ett bordet i en linjär (fram och tillbaka) rörelse. Detta är särskilt användbart i slipmaskiner och fräsmaskiner, där skärhuvudet är stationär, och arbetsstycket som är fäst vid bordet flyttas fram och tillbaka.
Köttindustri Machines

Manuella kött bearbetningsmaskiner använda denna mekanism i stor utsträckning i sin design. Drevet är monterad på en vev, och kuggstången är monterad på en kolv. När veven vrids, tvingar kuggstången kolven ner i marken kött anläggningen kammaren. Köttet trycks sedan ut under tryck från munstycket där korv hölje placeras. Se det som en stor spruta, med kuggstången är monterad på kolven delen. Den Weston korv stuffer är en sådan enhet. En ryckig gör maskinen använder samma princip. Drevet är monterat vid änden av handtaget. När handtaget pressas, förflyttar kugghjulet kuggstången, vilket i sin tur trycker kolven i köttet mottagningskammaren
Möjlig Framtida Användning i nanomaskiner

För närvarande finns det mycket pågående forskning inom området nanomaskiner och robotteknik, vilka är multimolekylär i storlek. Biomedicinska forskare Cavalcanti och Freitas teoretiserar att i framtiden, nanobots, är långt mindre än mänskliga celler, kommer att kunna komma in i kroppen, och operera cell för cell. Kuggstångsdrivna mekanismer kommer förmodligen användas i dessa nanobots, eventuellt för att flytta en skalpell och tillbaka eller för att trycka kolven i en spruta. Forskare Franco Chiaravolloti och kollegor i 2006 utvecklat en molekylär nivå kuggstångsstyrning, som kan användas i nanomachines.The drevet är en molekyl stor, och racket är ett aggregat av molekyler som början till slut. Eftersom nanotekniken är i sin linda, har användningen av en molekylär storlek kuggstångsstyrning kugghjulsmekanismen inte nått sin fulla potential, och mycket forskning och prospektering fortfarande behöver göras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92644.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.