Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en 468 BB Chevy Engine

Den enda anledningen att ta en Chevrolet 454 kubiktum motorblocket och förvandla det till en 468 kubiktum motor för ren hastighet eller för att använda det i en racerbil. Hur man bygger en 468 BB Chevy motor beror på dina preferenser. Har det gjort för dig eller göra det själv med hjälp av dessa instruktioner. Var beredd på att göra en del arbete själv och lämna resten för yrkesverksamma om detta kommer att vara din första försöket att bygga en större big block Chevy motor från ett lager block med fabriksinställningar hål. Saker du behöver
Motorblock (454) katalog Heads
Pistons (plus 25,5 cc) katalog kamaxeln
Lyftare
Packningar
mutterdragare
Ratchet skiftnyckel
uttag
Skruvmejslar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en fabrik 454 motor på en motor står för att bygga en 468 BB Chevy motor. Demontera lager 454 big block motor. Ta bort insugningsröret, omslag ventil och TRANSMISSIONSKÅPA. Ta vipparmarna och stavar tryckknappar. Dra huvuden av blocket och ta bort lyftarna.
2

Drag runt motorn och ta bort oljetråget. Ta bort varje kolv genom att ta ut stav locket håller kolven till vevaxeln och driver kolven ut toppen av blocket. Ta kamkedjan utanför motorblocket genom att lossa de tre skruvarna som håller kamaxelhjulet på plats och sedan dra kugghjulet och kedjan av motorn. Dra vevaxeln timing redskap samt innan du tar bort vevaxeln från blocket. Addera 3

Ta ramlageröverfallen säkra vevaxeln på plats och dra vevaxeln ur blocket. Förvara vevaxeln i stående ställning. Rengör motorblocket för att avlägsna eventuella korrosiva material på alla ytor, inifrån och ut.
4

Machine blocket för att rymma större kolvar. Hone cylinderväggarna till 0,60 större än de ursprungliga 454 borrningen så att en kolv tillräckligt stor för att lägga till 25,5 cm ^ per cylinder kan monteras inuti varje cylinder. Machine motorn däck vid intag och cheferna för att säkerställa en korrekt passform av dessa komponenter nu.
5

Sätt blocket tillbaka på motorn montern. Placera fabriken vevaxeln i huvudlagren och vridmoment det på plats med de viktigaste bultar lagerhuset och en momentnyckel. Smörj varje lager under installationen för att undvika skador under den inledande uppstart. Sätt timing gear på änden av vevaxeln.
6

Vänd motorn och sätt i de större kolvarna tillbaka in i varje cylinder med en kolvringskompressorn att pressa ringarna inuti kolven spåren samtidigt lätt knacka ner kolven i varje cylinder. Säkra kolvstången till vevaxeln med hjälp av en stav lock och två bultar. Smörj varje lageryta, cylinderväggarna och sidorna hos kolvarna under installationen.
7

Sätt i en kamaxel i motorn. Säkra huvudena till blocket med hjälp av en packning mellan varje huvud och motorblocket. Sätt lyftarna och sedan säkra vipparmar till varje ventil våren, vilket kommer att hålla en tryckstång i varje lyftare. Fäst en ventil täcker över varje huvud. Montera en kamaxel redskap med kamkedjan över vevaxeln timing gear och täcka dem båda med kamkedjan lock. Fäst insugningsröret och oljetråg för att avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92640.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.