Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur öka oljetrycket i en bil

Fråga någon högpresterande motor byggaren vad den främsta orsaken till motorstopp är och, kort av delar går sönder, är det problem med oljeförsörjningen. Olja är livet blod av en motor, och varje rörelse komponent i motorn är konstruerad för att fungera på en kudde av olja. Ju snabbare du går - och därmed desto snabbare du slår av motorn - den mer oljetryck du behöver för att ge samma nivå av smörjning som vid lägre varv per minut (rpm). Det finns sätt att förbättra din oljetryck om du är villig att spendera lite tid och ha en liten mekanisk förmåga. Saker du behöver
Jack
Jack står
Catch pan
Wrench
Oljefilternyckel
Hylsnyckelsats
Högtryck oljepump
Packning skrapa
Packning
Packning sealer
Oil
Oljefilter
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

förbereda bilen. Öppna huven och dra åt parkeringsbromsen. Höj den främre delen av bilen på domkraften och placera pallbockar under chassit. Sänk bilen på läktaren.
2

Töm ut oljan. Placera en fångst pan under oljetråget avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt oljan rinna i pannan. Detta är också en bra tid att byta oljefilter. Placera dropplådan under oljefiltret och ta bort filtret med en oljefilternyckel. Låt filtret rinna i pannan. Placera en droppe gammal olja runt gummipackning av nya oljefiltret och snurra den på plats på filtret monteringsdyna. När gummipackningen får kontakt med kudden, dra åt det tre fjärdedelar av ett varv för hand.

Bort spärren pannan. Kassera den använda oljan och filtret på ett lämpligt sätt. (De flesta samhällen har en utsedd plats för att kasta bort avfall som denna.) Addera 3

Lossa oljetråget. Med en sockel, lossa och ta bort bultarna från omkretsen av oljetråget. Dra oljetråget för att ta bort det. Placera den åt sidan på en ren plats. Avlägsna oljepumpen. Ta bort oljepumpen bulten med en skiftnyckel. Släpp oljepumpen från oljepumpen montera.
4

Byt oljepumpen. Placera den nya höga pumptryck olja på oljepumpen monteringsdynan och byt bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel. Avlägsna oljan plocka upp från den gamla oljepumpen genom att lossa bulten med en skiftnyckel. Ominstallera plocka upp den nya oljepumpen och dra åt bulten med en skiftnyckel.
5

Byt oljetråget. Skrapa den gamla packningen off av pannan med en packning skrapa. När den är ren, tillämpa en sträng av packning sealer runt kanten av pannan och ställ den nya packningen på plats. Låt packningen please upp i några minuter. Placera oljetråget mot botten av motorblocket och sätt tillbaka bultarna för hand och finger åt dem. Med alla bultarna med fingrarna, dra åt dem med en hylsnyckel.
6

Tillsätt olja. Hissa upp bilen bort av läktaren med domkraften och ta läktaren. Sänk fordonet långsamt och ta bort domkraften. Häll i ny olja i motorn genom oljan fyllning läge på toppen av motorn. Starta motorn och kontrollera oljeläckage. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92639.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.