Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man bygger en Ford 1932

USA: s kärleksaffär med bilen går tillbaka till de dagar av Henry Ford och den första modell A. hot rod föddes som återvänder veteraner från andra världskriget 2 kom hem utrustade med plåt och mekaniska färdigheter lärt samtidigt som tjänstgör utomlands. Idag viljan att bygga och justera bilarna fortfarande existerar. Även om Honda Civic verkar vara den nya hot rod, för purist, är 32 Ford den perfekta stycke för ett projekt drömbil. Saker du behöver
Plåt broms
Golv jack
Jack står
Engine hissa
Svetsutrustning
Cutters
Måttband
Fryspåsar
Momentnyckel
koningsverktyg
Tube bender
Blocknyckelsats
Hylsnyckelsats
Ratchet
String
svart markör
Flänsmutter skiftnycklar
tillverkarnas ritningar
Vridmoment specifikationer blad
Visa fler instruktioner
1

Rengör din arbetsplats och ordna ett utrymme för att ställa in din build. Kontrollera att du har gott om utrymme att flytta runt. Om det här är ditt första bygga, använda en pre-fabricerade ram som har varit professionellt förberedd för bolt-on montering. Lägg ut de delar för installation: börja wtih främre uppskov församling sedan flytta till baksidan av bilen. Använd en hydraulisk domkraft för att lyfta upp ramen tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den främre änden av ramen. Upprepa detta för den bakre. Installera bladfjädrarna genom att rikta in öljetter på fjädrarna till de utsedda ram fästen som finns i de ritningar av din prefabricerade ram. Montera skruvarna (två för varje sida) trä därefter muttrarna ett par varv för hand. Kontrollera spelet och se till att fjädrarna ordentligt har anpassats. Finjustera eventuella justeringar vridmoment sedan till specifikationerna.
2

Placera axelarrangemanget på golvet jack pad sedan höja upp det på bladfjädrarna, och säkra enheten på våren med U-bultar och levereras nötter. Inte vridmoment inte vid denna tidpunkt. Mät från mitten spindeln i ramen med ett måttband. Axelaggregatet kan behöva glida åt vänster eller höger n endera riktningen tills measurments matcha på båda sidor om ramen. Med framaxeln montering centrerat, vridmoment till specifikationerna. Upprepa samma steg för bakaxelaggregatet. Addera 3

Plumb bromsledningarna. Vid installation av bromsrör, bara använda rätt slang-bockningsverktyg att förhindra snor av bromsledningar. Använd rörkap att skära linjen eftersom detta säkerställer ren, även nedskärningar. Också en överstrålning verktyg kommer att behövas för att producera dubbel-utsvängda bromsledningar på alla anslutningar. Alla tillverkade bromsslangar måste vara dubbel-vidgad och uppfyller ISO-reglerna. Anslut alla ledningar till sina specificerade komponenter, med en flare skiftnyckel för att förhindra avrundning av flänsmuttrar.
4

Vridmoment däcket och församlingar hjul. Sänk bilen till marken och använda block för att Blockera hjulen.
5

Använd en motor hissa att sänka motorn och transmissionen ner mellan rambalkar. Dra åt alla fästen, skjut drivaxeln på splinesen på transmissionen och anslut U-fogar till oket av den bakre differentialen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92637.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.