Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur man installerar en Offset Pin Stroker Crank

De vevtappar, eller vev tidskrifter, är de cylindriska bitar av stål eller aluminium som håller motvikter i motorn veva ihop. Crank stift är också fästpunkterna för vevstakarna hos motorn. När du ökar förskjutningen av en motor med hjälp av en "stroker kit," offset vevtappar typiskt används för att öka den reseavståndet av en vevstake och kolv. Om du installerar stift stroker vev felaktigt, riskerar du att störa balansen i din motor. Saker du behöver
Vridmoment hylsnyckel
Vridmoment uttag
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lay din vev motvikter på ett bord och organisera dem i rätt installation ordning. Varje vev motvikt ska ha ett nummer som identifierar sin position i hela veven. Till exempel, om en vev motvikt har siffran "1" stämplas i metallen, är det den första motvikten i serien. Placera "1" motvikt först och fortsätt tills det högsta numret. Om din vev motvikter inte har stämplat siffror, leta efter bokstäverna. Prestanda och anpassade vevar kommer ofta med ritningar från tillverkaren. Konsultera ritningar om du har dem.
2

Lägg ut en förskjutning stroker stift mellan varje motvikt och montera bultarna som håller varje stift på plats. Skruva försiktigt fast skruvarna några varv. Dra inte åt bultarna ännu. Bultarna håller stroker stiften på plats medan du monterar hela veven.
3

Dra varje vev bulten stroker stift till rätt moment. Gissa inte rätt moment eller helt enkelt dra åt skruven tills det inte blir längre. Felaktiga vridmoment kan orsaka veven falla isär under drift hastigheter. Konsultera ritningen för vev eller ett fordons-specifik reparation manual. Men eftersom din motor använder offset stroker stift, kan vridmomentet vara högre än vad stock specifikationer kräver.
4

Ta veven till en verkstad för balansering, om möjligt. Även om du har installerat den vevtappar korrekt, den minsta av brister i de linjerade vev motvikter eller stift kan orsaka motor obalanser. Motor obalanser orsakar motorer att vibrera mer än vanligt och kan leda till för tidigt slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92630.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.