Svenska Bil >> bilentusiaster >> Likbilar >> Content

Användningsområden för Thuja

Thuja, även kallad tuja, livets träd, är vit ceder och träsk ceder, en vintergrön inföding till Europa och Nordamerika. Dess latinska namn är Thuja occidentalis. Thuja har många användningsområden, men mest anmärkningsvärda är de i folkmusik och alternativa läkemedel. Reumatism

Thuja används både internt och externt för att behandla reumatism och artrit. En salva gjord av extrakt av bladen, eller thuja extrakt olja, gnids mot ledvärk: Detta är en huskur för att öka blodtillförseln och lindra smärta
Menstruation
.

Thuja används traditionellt för att behandla menstruationsrubbningar och är en folklore botemedel för att lindra kramper och reglera perioder. Enligt huvudförfattare Dr Belal Naser i februari 2005 Oxford Journals artikeln, var thuja en traditionell abortive botemedel. Det står nu klart att Thuja används som en misslyckad vanligtvis resulterade i överdos (och ibland för död) hos modern, snarare än i en abort. Detta beror Thuja innehåller höga halter av flyktiga olja och tujon, en giftig förening. Medan terapeutiska doser är ofarliga, kan felaktig användning eller missbruk av Thuja inducera toxiska reaktioner i kroppen, och fungerar som ett gift. Symtom på förgiftning inkluderar kramper och kräkningar, diarré, huvudvärk, kramper, och än värre, njur-och levertoxicitet leder atrofi eller myocardial blödning. In vitro administrering av tujon är giftfri, och en daglig dos på 75 mg anses vara säker för människor, enligt Dr Naser. Oavsiktlig förgiftning från Thuja är mycket sällsynt, och biverkningar från terapeutiska doser nästan noll.
Luftvägsinfektioner

Thuja är en immunmodulerande och används effektivt i behandling av respiratoriska infektioner och bakteriella infektioner, enligt en studie 1999 av huvudförfattare Dr P. Wüstenberg publiceras i Advances in Therapy journal, sådana infektioner inkluderar bronkit, sinuit, faryngit, angina och öroninflammation. Thuja fungerar som ett slemlösande och en avsvällande i lungorna. Torkade thuja blad kan göras till ett te, eller reglerade doser av extrakt kan tas oralt.
Förkylningar

Thuja extrakt är en utmärkt behandling för vanlig förkylning, enligt Dr Naser. Patienterna såg en markant minskning av varaktighet och svårighetsgrad av förkylningssymptom, de som började ta extraktet vid de första tecknen på en förkylning såg de bästa resultaten. Thuja i kombination med andra växtbaserade immunmodulerande extrakt som Echinacea är tänkt att agera ännu mer effektivt mot vanlig förkylning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hearses/92589.html

Previous:
Next:

Likbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.