Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Vad är en platt-Plane Vevaxel

Automotive V-8 motorer använder en av två möjliga vevaxeln konfigurationer:? Platt-planet eller cross-planet. Den typiska personbil V-8 är av cross-plan konstruktion, som har en vevtapp för varje 90 graders rotation. Den platt-planet design också är känd som en enda plan eller 180-graders vevaxel eftersom dess vevtappar separeras med 180 graders rotation. Sett från slutet, de vevtappar och viktigaste tidskrifter för en platt-plan vevaxeln är på ett enda plan, medan korset-planets vevtappar är på två plan med de viktigaste tidskrifterna i centrum. Balans

En platt-planet V-8 är en naturligt balanserad motor eftersom två kolvar i varje cylinderrad är i övre dödläge, medan de andra två är i nedre dödläget. Av denna anledning behöver en platt-plan vevaxel inte motvikter, till skillnad från en cross-plan vevaxel, som kräver motvikter att uppnå balance.A platt-plan vevaxel vibrerar inte mer än en counterweighted cross-plan vevaxel på grund av en inneboende brist på roterande balans, men detta kan kontrolleras genom att använda en kort slaglängd och Lättviktskolvarna. A V-8 design med en platt-plan vevaxel
Effektivitet

möjliggör en tändföljd som alternerar från en bank till den andra. Detta förenklar insug och avgas tuning och därmed förbättrar motorns effektivitet.
Användning

platt-planet V-8 är mer allmänt används som en dedikerad racing motor än en personbil motor eftersom dess enkelhet, låga vikt och behovet av ett kort slag är väl lämpade för racing bruk. Den låga återgående massan ger snabbare acceleration, medan den höga effektiviteten förbättras hästkrafter vid höga varvtal.
Historia

Cadillac introducerade cross-planet vevaxel för sin V-8s i 1923. Före 1923 alla V-8 motorer utnyttjade en platt-plan vevaxel. I mitten av 1930-talet några av de tidiga heta rodders började använda eftermarknaden platt-planet vevaxlar i Ford flat-head V-8s för att förbättra effektiviteten. Medan amerikanska biltillverkare fortsatte att använda korset-planet design för sin mjukhet och vridmoment vid låga varvtal, antog Europeiska prestanda-biltillverkare som Ferrari och Lotus platt-planet design.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92581.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.