Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Skillnaden mellan en V16 och W16

Sexton-cylindriga motorer har alltid varit en symbol för makt och lyx i en bil, från Cadillacs och annan lyx fabrikat av 1930-talet till moderna vägen raketer som Bugatti Veyron. Ursprungligen var 16-cylindriga motorer tillverkade i en V-konfiguration, men på senare år auto ingenjörer har utvecklat en W-konfiguration för åtta-, 12 - och 16-cylindriga högpresterande motorer. V-motorer

V typ Motorn går tillbaka till första världskriget, men de V8-motorer som införts av Ford 1932 populariserade V motortyp bil för all tid framöver. Den typiska V8 består av två inline banker fyra cylindrar vardera, förskjutna 60 till 120 graders båge. Detta gör för en motor kortare men bredare än inline 8-cylindriga motorer, som kräver en större volym motorrummet. Den V8 kräver också två topplock och ett komplext insugningsröret för ens bränsle fördelning. V16 motor mönster av 1930-talet och senare följde mönstret av V8, men med två inline banker åtta cylindrar vardera. V16 motorerna är lång och kräver en lång motorrummet, vilket gör dem svåra att montera i moderna bilar. Addera W motor Förälder

W motor växte fram ur den VR6 Motorn har utvecklats av Volkswagen i slutet av 1980 för prestanda paket på dess lägre mid-range fordon som Jetta, Passat och nybörjar Audi-modeller. Den VR6 har två förskjutna rader med tre cylindrar, med raderna förskjutna 15 grader i en enda motorblocket. Cylindrarna är täckta med ett enda huvud med separata intag och avgaskamaxlarna ventil. Resultatet är en kompakt motor kortare och smalare än en konventionell V6 men lika kraftfull, perfekt för tvärgående montering i ett fordon.
Ange "W"
< p> När Volkswagen på 1990-talet in på marknaden prestanda lyx med nya Audi-modeller och förvärv av Rolls Royce /Bentley och Bugatti, ville Volkswagen ingenjörer nätaggregatet. De utvecklade W konfigurationen genom att sammanfoga två VR motorer på vevaxeln. De skapade en W8 genom att gå två VR4 block på en 72-graders vinkel och en W12 genom att sammanfoga två VR6 block i samma vinkel. För W16, anslöt ingenjörerna två VR8 kvarter på vevaxeln. Dessa W motorer fick namnet eftersom axellinjerna för fyra rader förskjutna cylindrar i de två VR blocken bildar ett brev W, precis som axeln linjer från de två raderna av inline cylindrar i en V8 bildar ett brev V.

i bilarna

och med juni 2011 är Volkswagen är den enda auto maker sätta W-motorer i väg bilar. Det har installerat en W16 i Bugatti Veyron, en W8 i VW Passat och en W12 i vissa Audi, Rolls och Bentley modeller. När det gäller V16, det finns inga moderna produktion bilar som använder denna typ av motor, även om ett italienskt företag firma 1995 satte Cizeta-Moroder V16T i begränsad produktion med en tvärmonterade V16 motor. Men det gjorde bara 10 av $ 400.000 bilar innan den viks. Den V16-konfigurationen är långt ifrån död, dock. Det används i lokomotiv, industriella och marina dieselmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92577.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.