Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Två positiva aspekterna av Segway

Hålls topphemliga tills dess avtäckningen är Segway Personal Transporter ett tvåhjuligt, självbalanserande elbil som återbesöker hela konceptet av personlig transport. Två av de mest positiva aspekterna av denna unika fordon avser kostnadsbesparingar för användaren och den inverkan det kan ha på miljön. Segway Personal Transporter

Skapad av kända uppfinnaren Dean Kamen, Segway Personal Transporter är en tvåhjulig, batteridrivet fordon konstruerade för att bära en enda ryttare som använder kroppsrörelser för att styra acceleration, bromsning, svarvning och stopp. Drivs av antingen nickel-kadmium eller nickel-metallhydrid-batterier, en enda laddning, vilket innebär att koppla in ett vanligt vägguttag, ger upp till 17 miles av resor med hastigheter som närmar 12.5 miles per timme.
Så fungerar

Segway använder ett Kamen-uppfunnen process som kallas "dynamisk stabilisering", som arbetar med jämvikt i den mänskliga kroppen och reagerar på sina rörelser. Framåtlutad får dig att gå snabbare, medan en bakåtlutning ger Segway till ett fullt stopp. Varje Segway har två kiseldioxid hjul, som alla är utrustade med en oberoende utsläppsfri motor. Kroppsrörelser är "läsa" av ett par tilt sensorer, medan fem gyroskop hålla ryttaren välbalanserad, även på ojämna underlag.
Positiva aspekterna för Användare

För dem som använder en Segway som ett transportmedel, fördelarna är många. Kanske den mest omedelbart igenkännbara positiv aspekt är pengar som sparas. Jämfört med kostnaden för gas, de elektriska kostnaderna för att ta ut en Segway är försumbara. Information om Segway hemsida beräknar kostnaden för en full cykel laddning, som vanligtvis tar mellan åtta och 10 timmar, vid kostar ungefär lika mycket som en tidning, som i samband med publiceringen. Dessutom har Segways är konstruerad för att fungera utan att behöva underhåll, vilket sparar kostnader för reparationer och underhåll i samband med de flesta bilar.
Positiva aspekterna för miljö

positiva miljöaspekter Segway utsläppsfri motor tyckas självklart, som Segway, till skillnad från ett fordon som drivs med fossila bränslen, inte spyr koldioxid i atmosfären. Enligt uppgifter på Segway webbplats, Segway miljöfördelar går långt utöver detta. När man jämför kostnaderna för att producera bensin till kostnaden för att producera el, är Segway 11 gånger mer energieffektiv än den typiska bil, och mer än tre gånger så effektiv som en gasdriven scooter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92570.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.