Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Skillnaden mellan en Ferrari och en Lamborghini

historierna av Ferrari och Lamborghini är oupplösligt sammanflätade. Feruccio Lamborghini, en italiensk traktor-maker, grundade sitt bilföretag efter Enzo Ferrari förolämpade honom efter Feruccio erbjöd Enzo ett förslag. De två har varit i konkurrensen i den exotiska vårdmarknaden sedan. Även om de har många saker gemensamt och dela mycket historia, det finns grundläggande skillnader. Varje företag har gjort många bilar. Dock finns det några generella skillnader som gäller i allmänhet mellan en Ferrari och Lamborghini. Racing Heritage

Båda företagen gör exotiska, street-rättsliga sportbilar. Ferrari har dock alltid varit, först och främst, en racerbil företag. Lamborghini, har alltid varit, först och främst, en gata bilföretag. Ferraris gatbilar ofta sägs ha gjorts, framförallt, att finansiera och expandera Ferraris mycket aktiv racing program. Lamborghini har alltid varit fokuserat på gatan pågående sportbilar.
Motorer

Ferrari alltid kommer att vara kända för mycket komplicerad, ganska sparsamma, högvarviga V- 12 motorer. Ferrari motorer speglar oftast Ferraris racing arv. Medan Lamborghini har också varit en av de få bilmarknader att regelbundet gå till en V-12 motor, gjorde de det för en annan anledning. Ferraris gatbilar följde sina tävlingsbilar. Lamborghinis gatabilar där byggda för att imponera på en kund som annars skulle köpa en Ferrari. Lamborghinis har traditionellt haft större, mindre komplicerade, men mer kraftfulla motorer än Ferrari.
Mittmotor Heritage

Alla dessa extremt exotiska varumärken är kända för mittmotor bilar där motorn är monterad bakom föraren, men framför bakre drivenheten. Men mittmotor gata arvet hör verkligen till Lamborghini. Lamborghini var inte den första tillverkaren att anställa mittmotor-layouten för gatan. De var dock den första att göra en mittmotor superbil i Miura, som debuterade 1966. Ferrari har en lång lista med kända motorn fram kupéer, som de återvände till under 1990-talet. Lamborghini är nästan synonymt med mittmotor-layouten,. Ferrari gör många modeller i både fram-och mid-motor konstruktion
Interiör

Återigen, är racing arv uppenbar. Ferraris, i anden, började på en racerbana. Även en Ferrari cockpit är inte ful, är det inte utses i samma bilar vägs lyx där utsåg då Lamborghini kom in på bilmarknaden, som var en av Feruccio kritik av Ferrari. Från början, som Lamborghini ut att göra en idrottsman bil - en ultimat Grand Tourer, som innehöll ett välutrustat interiör. Ferrari, å andra sidan, i huvudsak utklädd sina tävlingsbilar. Dagens Ferraris och Lamborghinis är förmodligen anses vackert och lyxigt med de flesta. Men Ferraris är lite mer spartansk och ägna mindre uppmärksamhet åt komfort än Lamborghinis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92568.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.