Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Hur Sänk Framfjädring på en Corvette

Många Corvette entusiaster vill sänka markfrigången på sina bilar. Du kan sänka främre markfrigången på en C5 Corvette ena hälften av en tum på standarden upphängningssystem genom att ändra två justerbara bultar. Du måste dock ta hand om att höja och sänka bilen för att undvika skador på hydroformade rambalkar som strukturellt stöd bilen. Gör det själv med hjälp av några vanliga garage verktyg. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
rörtång
Måttband
10mm hylsnyckel Sida 2 träklossar 2 inches tjock, 12 inches bred och 16 inches lång
1 träblock 2 inches tjock, 6 inches bred och 25 inches lång
1 träblock 2 inches tjock, 4 inches bred och 6 inches lång
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Placera de två 12 cm breda trästavar ca 6 inches framför varje däck. Kör bilen på blocken och dra åt parkeringsbromsen. Detta kommer att höja fronten på bilen tillräckligt för att få domkraften under det.
2

Center sex tum bred träbit över upphävandet pad delen av uttaget. Skjut den under bilen och placera den direkt under medlemmarna fjädring kors. De är anslutna till de nedre länkarmarna och har två förstärkningslister kör ner dem.
3

försiktigt höja hydraulisk domkraft och placera pallbockar under varje sida av trä för säkerheten. Ta bort de främre hjulen och däck med en rörtång.
4

Avlägsna domkraften från sin position och placera den under botten av fjädring framaxel. Placera den sista lilla träbit över jack pad och höja den tillräckligt för att släppa spänningen på fjädern.
5

Leta justeringsbultarna att reglera markfrigången. De är framför stötdämpare. Vrid skruven motsols tills den är fast med en hylsnyckel. Backa bulten ett kvarts varv. Upprepa processen på andra sidan.
6

Flytta jack under näsan av bilen, ta bort pallbockar och sänk tillbaka till marken. Mät avståndet från marken till översta bågen av hjulet öppning på varje sida och jämföra för att se till att de är samma.
7

köra bilen för ett par veckor för att reglera suspension. Re-mått och justera vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92547.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.