Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Vad är en Viper bil ?

The Viper är top of the line sportbil av Dodge , en amerikansk biltillverkare . Den första prototypen , som avslöjades vid en auto visar ett år innan Viper var inställd på att vara i produktion , hade en 360 hästkrafter ( hk ) V8-motor . Historia

Den första prototypen visades i 1989 , och 1990 en andra prototyp visades på en annan auto show med en 8 liters V10 motor . Det stora antalet order för Viper innan showen avslutades utlöste produktionen av den första Viper modellen .
Motor

första Viper motor släpptes som en 400 hk 8 liters V10 . Det ryktas att Lamborghini , som ägdes av Dodge moderbolag Chrysler , bidrog designa motorn , som kom med ett aluminiumblock för att göra bilen lättare . Idag Viper kommer med en 600 hk 8 liters V10-motor .
Design

Visuellt var Viper , och fortsätter att vara , bedövning . När allmänheten visades prototypen för första gången , var det tal om showen . Effekterna av bilens utseende var förhöjt av att Chrysler hade tillbringat det senaste decenniet gör bilar som var visuellt tråkig . Vid tiden kritikerna delades mellan tänkande bilens styling utgjorde en väg framåt för bildesign , medan andra fann styling över toppen och oattraktiv .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92501.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.