Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Wankel Motorspecifikationer

Felix Wankel revolutionerat förbränningsmotor med sin roterande motor 1957. I stället för kolvar anslutna till en vevaxel, presenterade den en triangulärt formad rötor snurrar i en oval cylinder för att skapa tre separata kammare. Den effekt som produceras av denna motor är imponerande med tanke på dess historiskt liten storlek. Storlek

roterande motorn används i ett antal tillämpningar, men dess genomförande i Mazda RX-7 och RX-8 bilar är de mest kända. RX-8 har en kompakt 1,3-liters RENESIS motor under huven, vissa versioner har en enda rotor design medan äldre versioner har två .625-litersmotorer kombineras. Den lilla ramen gör att den kan monteras längre bak i bilen än de flesta bilar, som erbjuder en mer balanserad inställning än traditionella kolv-drivna bilar. Inne i motorhuset, mäter rotordiameter av 13 motorn 105 mm med en 15 mm offset vevpartiet. Den 13A motor skiljer sig något, med en 120 mm rotordiameter och en 17,5 mm offset medan Mazdas första roterande motor, 40A, presenterade en mindre rotordiameter på 90 mm och en förskjutning av 14 mm, som mäter 59 mm i djup.

Auto Program

Wankel motorn är kapabel stormakt produktion, ungefär motsvarande motorer mer än två gånger sin storlek. RX-8 är betyget 238 hästkrafter medan de senare RX-7 modeller uppnådde 252 hästkrafter. Den har en Redline gräns på 9000 varv per minut (RPM). Mazda rekommenderar att använda minst 91 oktan bränsle och 5W-20 motorolja.
Andra applikationer

flygplanstillämpningar var 13B roterande motorn anpassas med en lägre redline gräns på 6500 RPM. Detta för att skydda propellrarna och upprätthålla propellerverkningsgrad. Utgång från en propeller varierar beroende på material, men Edward Anderson av Don Macks Vans RV-6A Aircraft fått en läsning av 165 hästkrafter med en trä propeller. Roterande motorer har också använts på tillfälle i motorcyklar och motorsågar. Suzuki RE-5 motorcykeln var utrustat med en 497-kubikcentimeter, 62-hästkrafter roterande motor som producerade 55 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92498.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.