En guide för COMP Justerbara Stötstänger

Många komplicerade delar samverkar för att skapa en bilmotor. En viktig faktor som genererar en väl fungerande bil är rätt bränsle-luft förhållandet inom motorn för förbränning. Justerbara stötstänger, såsom de som tillverkas av COMP, hjälpa motorn behålla sina bränsle-till-luft-förhållanden, tillsammans med insugningsventilerna. Stötstänger måste justeras korrekt för att undvika skador på motorns inre delar. Stötstång Funktioner

Stötstänger arbetar med motorns kamaxel för att öppna och stänga insugsventilerna. Insugningsventilerna tillåta en blandning av luft och bränsle in i förbränningskammaren. Denna blandning förbränns, driver fordonet framåt. De stötstänger måste vara en specifik längd, baserat på fordonsmodell, för noggrann funktion.
Justering Längd

COMP justerbara stötstänger har 0,150 tum rörlighet utrymme. En användare bestämmer den nödvändiga avståndet från de ursprungliga stötstänger inuti fordonet. Användare justerar tryckstången genom att vrida en justerskruv. Tryckstången ska normalt justera nära mitten av sin längd för bästa motorprestanda.
Mätverktyg

Vissa COMP justerbara stötstänger har en längd mätanordning som en del av stavens montering. Eftersom den justerbara tryckstång s längd ändras med justerskruven, visar en mätare på sidan av staven längden värde. Detta tillägg till COMP tryckstången hjälper utjämna alla tryckstången längder för bästa finjustering.
Överväganden

Användarna måste se till COMP tryckstången är korrekt justerad. En kort stötstång tvingar slitage på enskilda ventilen. Över tiden, kan ventilen försämras, vilket orsakar en dyr motor reparation. Däremot kan en alltför lång tryckstång skadas från lutad över den rörliga ventilen. I detta fall skulle tryckstången behöva ersättas eftersom ventilen inte skulle aktiveras på rätt sätt med en böjd stav.
Variationer

Se till COMP tryckstången köpt är för den korrekta fordonstypen. COMP erbjuder varierande tryckstång diametrar och väggtjocklekar, beroende på fordonstyp. Fordon avsedda för dragracing ska använda en annan justerbar tryckstång än en vanlig personbil. Kontrollera med en mekaniker innan du påbörjar en process tryckstång installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92413.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.