Hur Svetsa Chromoly 4130

Svetsning chromoly stål utsett 4130 vanligtvis görs i byggandet av racerbil chassi. Inte är en form av stål, kräver 4130 ytterligare åtgärder för att svetsa metallen ordentligt för att undvika sprödhet i stålet, vilket skulle kunna leda till brott under extrema förhållanden. En av de viktigaste faktorerna för svetsning 4130 med MIG svetsning är att förhindra att det svalkar alltför snabbt. Detta kan göras med en vanlig propanbrännare. Saker du behöver
gasolbrännare
MIG svetsare klämmor
Svetsning
Svetshjälm
Spoolarc 83 svetstråd
Stålborste
Visa fler instruktioner

1

Kläm samman arbetsstyckena stadigt i det läge i vilket de skall svetsas. Du ska enkelt kunna se och spåra den plats där svetsen ska utföras.
2

Öppna sidoluckan av svetsare, och ersätta den befintliga spolen av svetstråd med Spoolarc 83 tråden. Denna typ av tråd blandar med grundmaterialet bättre än andra typer av tråd och bidrar till att undvika sprickor i svetsen.
3

Ställ in effekt och matningshastighet tråden baserad på tjockleken av 4130 Chromoly stål som svetsas. Informationen för detta kommer att noteras på insidan panel av svetsaren där tråden är installerad. Om du inte kan hitta den där, titta i bruksanvisningen för svetsaren att fastställa de korrekta inställningarna du behöver.
4

Anslut jordklämman till arbetsstycket, och slå sedan på svetsarens strömbrytaren. Mata Spoolarc 83 tråd genom svetsning pistolen tills den extruderar från spetsen av vapnet ungefär en fjärdedel av en tum.
5

Värm de förband där två stycken 4130 skall svetsas med propan fackla. Den idealiska temperaturen är över 150 grader Fahrenheit, så fortsätt värma stålet tills den har nått en mjuk, röd nyans. Detta är en bra bit varmare än 150 grader, men kommer att ge dig tid att ställa upp för din svets innan det svalnar under 150.
6

Sänk din svetshjälm och ställning svetspistolen en fjärdedel av en tum från ytan som skall svetsas, och sedan trycka av. Du kommer att se ett av smält metall formulär där svetstråden, rör elektroden metallen. Försiktigt bygga upp denna pool av metall tills den har nått en ungefärlig diameter på en fjärdedel av en tum. När den har nått den här punkten, börjar långsamt sy elektroden fram och tillbaka mellan de två delarna av 4130. Den kommer att visas som om metallbadet dras över eller skjuts över ytan av metallen. Fortsätt på detta sätt till dess att svetsningen har slutförts.
7

Peka svetsen och den omgivande metallen med den tända propan fackla för att sänka takten för kylning av svetsen och den omgivande stål. Detta gör det möjligt att behålla sin styrka och seghet utan att bli så hårt att metallen vänder spröda. Fortsätt på detta sätt, så småningom förlänga tiden mellan att röra stål med facklan, tills den har förlorat sin klarröda färg och återvände till en mörk, sotig svart färg. Hela processen tar ungefär fem minuter.
8

Rengör svetsslagg bort av svetsen med en stålborste för att slutföra svetsningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92391.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.