Hur att svetsa Aluminum Alloy 6063-T5

Det största problemet att många människor har vid svetsning av aluminium är att materialet är mycket mjukare än stål och så svetsar mycket snabbare. Det är också mycket lättare att bränna igenom aluminium, speciellt 6063 T5 aluminium, vilket är relativt mjuk och formbar jämfört med 6061 aluminium. Du kan använda en av två tillsatsmaterial för svetsning 6063. Använda 4043 tråd kommer att resultera i en mer attraktiv och lättare polerad svets, och 5356 ledare kommer att resultera i en starkare svets, men en som kommer att ha ett frostigt utseende som är ganska svårt att polera. Saker du behöver
foghållare
MIG svetsare
val av antingen 4043 eller 5356 aluminium svetstråd
Svetshjälm
Visa fler instruktioner
1

Kläm samman arbetsstyckena i det läge i vilket de skall svetsas och sedan bifoga negativ jord klämman mot arbetsstycket nära där svetsen ska utföras.
2

Ladda MIG svetsare med ditt val av svetstråd, antingen 4043 eller 5356, beroende på den slutliga svets egenskaper du vill uppnå.
3

Ställ svetsaren till rätt tråd hastighet och kraft baserad på sjökortet hittar du på insidan av panelen där du laddat svetstråden. Dessa inställningar kommer att bestämmas av tjockleken av aluminium du svetsar.
4

Slå på svetsaren och sänka din svetshjälm så att du kan se igenom visiret. Träd wiren aluminiumsvetsning genom spetsen av svetsning pistolen tills den sträcker sig 1/4 av en tum förbi i slutet av vapnet dricks.
5

Placera svetspistolen ovanför det område som du kommer att vara svetsning och tryck på avtryckaren. När den träffar aluminium, kommer du att se en pool av metall formulär där elektroden handen. Eftersom svetsen materialet är 6063 T5 aluminium, kommer poolen bildas snabbt, så du måste arbeta snabbt för att undvika att bränna igenom materialet. När smältbadet har nått cirka 1/4 av en tum, börja flytta svetselektroden över svetsfogen.
6

Stitch svetspistolen fram och tillbaka mellan de två delarna som svetsas. Det kommer att verka för dig att svetsbadet följer elektroden av svetspistolen över aluminium. Detta är bra. Flytta svetsbadet stadigt men snabbt över leden tills du har slutfört svetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92389.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.