Hur man läser en turbo Turbine Karta

En turbo kompressor kartan kan du läsa luftflöde funktionerna i en turbin i förhållande till motorn där det är installerat. Den vertikala axeln av kompressorn kartfunktioner förhållandet överladdningstryck, medan den nedre axeln i kartan har olika möjliga värden flöde, mätt antingen i luft massa eller volym. Förhållandet av dessa två mätningar skapar en karta av luftflödet funktionerna i turbokompressor. För att till fullo förstå kompressorn kartan, det finns många attribut att tänka. Saker du behöver
Turbo kompressor karta
Visa fler instruktioner
1

Titta på mätningarna som kompressorn kartan bygger, noterat utanför x-och y- -axellinjerna. X-axeln, eller horisontell mätning, listar flödeshastigheten för den avgasdrivna turbokompressorn. Detta indikerar den mängd luft som strömmar genom turboladdaren under en given tidsperiod. Flödeshastighet mäts antingen i volym, t.ex. kubikfot per minut, eller i massa, såsom pounds per minut. Y-axeln, eller vertikal mätning, är turboladdaren tryckförhållandet. Detta är ett förhållande mellan inloppslufttrycket, även känd som atmosfärstryck, dividerat med turbo utlopp tryck.
2

Undersök koncentriska cirkulära former som utgör huvuddelen av kompressorn kartan, som ligger inom x-och y-axellinjerna. Dessa kallas effektivitet öar. Den innersta cirkeln representerar värden för maximal turboladdare effektivitet, medan varje efterföljande cirkeln representerar värden av progressivt mindre effektivitet. Effektivitet öar definieras av kompressorns karta mätningarna, dvs, förhållandet av turboladdarens flödeshastighet och tryck värde.
3

märke den raka, lutande linje som skapar en gräns till vänster om effektivitet öar. Detta är känt som den kraftiga linjen. När turboladdarens inlopp trycket är större än utloppstrycket, kommer vissa luftflödet urladda turbo inlopp. Som ett resultat kommer turboladdaren generera en instabil tryckvärde, och kan producera en sporadisk skrällande buller som orsakas av flera riktningar luftflödet mot turbinbladen. Denna effekt är känd som stigande, och är representerad på kompressorn kartan med något värde till vänster om surge line. Böljande orsakar överskott stress på turbinen och leder till förtida turbo misslyckande.
4

märke till yttersta krökta linjen till höger om effektivitet öarna. Detta är känt som choke linje. Choken linjen representerar den maximala flödeshastigheten en turboladdare kan uppnå för ett givet tryckförhållande. Choken linjen representerar de lägsta värdena luftflöde effektivitet för en turboladdare. Med andra ord kommer turbon inte att kunna generera ett flöde större än de värden som choke linjen faller.
5

märke till horisontellt böjda linjer som skär genom de effektivitetsvinster cirklar, som härrör från den kraftiga linjen. Dessa linjer representerar omvänt hastigheten hos turbinen behövs för att generera den given luftmängd värde. Turbinen snurrar successivt snabbare eftersom den genererar förhöjda värden flöde. Eftersom dessa höghastighetslinjer når choke linje, kurva de brant nedåt. Detta innebär att den maximala turbinhastigheten har uppnåtts för turboladdaren att effektivt producera den givna flödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92380.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.