Hur Wire en Autogage Tach

En automatisk mätare varvräknare anses nödvändig för en mängd olika racing applikationer, från båt racing till dragracing och terrängkörning. Autogage varvräknare har en stor, lätt att läsa ansikte tillsammans med en förskjutning ljus som gör att du vet det exakta ögonblick att byta växel. De varvräknare installeras relativt snabbt med bara några enkla handverktyg. Saker du behöver
Skruvmejsel
1/4-tums enhet socket som
Visa fler instruktioner
1

Justera varvräknare till kontot för din motor storlek genom att placera varvräknaren nedåt och ta bort skruvarna på baksidan av varvräknaren för att ta bort kåpan. Inne i huset kommer du att se en serie av sex växlar. Om motorn är en fyrcylindrig, slå de första två växlar till "på" läge. Om motorn är en sexcylindrig motor, byter de första tre växlar till "på" läge. Om motorn är en åtta-cylindrig motor, byta alla växlar till "on" läge, och sedan ersätta huset på varvräknaren.
2

Montera varvräknare i önskad position med ingår fäste och hårdvara, var försiktig att det inte skymmer vägen. Dra trådarna från varvräknaren bakom instrumentbrädan.
3

Tryck på den svarta och gröna kablar genom en genomföring på fordonets brandvägg, och sedan dra dem in i motorrummet. Den svarta kabeln måste anslutas till en chassijord. Du kommer att se en av dessa på brandväggen. Det kommer att vara en bult med flera andra ledningar som leder från det. Den gröna tråden kommer att bifogas senare.
4

Öppna bilens säkring blocket och lokalisera säkringen märkt "rusar tänder." Den vita kabelgenomföringsdel på varvräknaren är fäst kraften sidan av denna säkring. Den röda kabeln är ansluten till en oanvänd 12V säkringen i säkringsdosan blocket. Om du inte använder cigarettändare, är detta en bra säkring att använda för detta ändamål.
5

Stäng bilens säkringsblock. Det sista steget är att ansluta den gröna ledningen. Det finns två sätt att göra detta, beroende på vilken typ av tändsystem din bil har. Om din bil använder en distributör, då den gröna kabeln ansluts till den negativa polen på bilens tändspolen. Detta är vanligt på äldre bilar och lastbilar. Om du kör en nyare bil, som ett post-1990 fordon, måste du installera en speciell del som är specifik för din bil för att varvräknaren att fungera korrekt, eftersom dessa motorer inte använder distributörer. Följ instruktionerna noggrant för installation av fordonets specifika delen att lägga till varvräknare till fordonet, och anslut sedan den gröna kabeln till den elektriska anslutningen av denna del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92374.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.