Skillnaden mellan en Billet & en Cast Aluminum Rim

Alla som någonsin har ansett att ersätta hans original-utrustning hjul med eftermarknaden aluminiumfälgar har märkt den stora prisskillnaden mellan rösterna och billet fälgar. Billet fälgar kan se mer stilrena, men den genomsnittliga entusiasten ifrågasätter huruvida tillräcklig nytta för att motivera det höga priset på aluminium billet fälgar. Billet

Ett ämne är en solid bit av metall, och det är hur billet fälgar börjar. Blocket av metall går igenom en serie av fräsningsoperationer att avlägsna överflödigt material tills den färdiga kanten framträder. Denna process kan inte införa porositet i metallen, så fälgen är så stark och tät som ämnet den kom från. De maskiner som producerar dessa fälgar är automatiserade så en enda person kan övervaka hela verksamheten, men detta resulterar ändå i en dyr fälg.
Medverkande

Tillverkningen av rösterna fälgar involverar uppvärmning aluminium till smältpunkten, och sedan hälla den smälta metallen i formar. När formen svalnar, extraherar en maskin grov gjutgods och flyttar dem till andra maskiner som polish och avsluta fälgar. Även gjutna fälgar kräver ytterligare behandling efter att de ur formarna, de kräver färre och enklare fräsning, vilket minskar produktionskostnaderna.
Styrka

Billet fälgar är oftast starkare än gjutna fälgar av två skäl. Först kan gjutprocessen införa under ytan hålrum såsom metallen svalnar och stelnar. Dessa håligheter kan vara osynliga, men de kan påverka styrkan av hjulet. Andra måste produktionstekniker välja legeringen av en gjuten aluminium fälg utifrån sina gjutegenskaper samt styrka.

Däremot fälgar billet ha samma kornstrukturen som grundmaterialet. Även ingenjörer är fria att välja en aluminiumlegering baserad på dess styrka, utan hänsyn till gjutning kvaliteter.
Vikt

grund av porositet och relativa brist på styrka, tillverkarna måste öka tjockleken på alla komponenter i ett gjutet aluminium fälg. Av denna anledning är det möjligt att bygga en billet fälg som är tunnare och därmed lättare utan förlust av styrka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92373.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.