Vad är en delad Case Växellåda?

En split-case växellådan är konstruerad med olika uppsättningar av redskap som finns i olika halvor av växellådan --- därav namnet "Split Case." Medan split-case växellådor tillverkas fortfarande för industriella miljöer, blev termen populär under sent 1950-tal och 1960-talen. Volkswagen Beetle bilar tillverkades med en split-case, swing-axel växellåda. De versioner av denna överföring byggda före 1958 hade några egenheter. Bakhjulsdrift Transmissioner

I de flesta bilar, är motorn monterad på framsidan av fordonet, och drivhjulen i baksätet. Motorn ger kraft via vevaxeln genom transmissionen, som sedan skickar drivmomentet till bakhjulen. En enda axel sänder ström in i och ut av transmissionen. Följaktligen alla redskap är i ett enda stycke --- klockformade bostäder som gör service på enheten svårt.
VW Beetle

original VW Beetle, kärleksfullt kallas Bug, har utformats med en bakmonterad motor och bakre drivhjulen. Som ett resultat fick överföringseffekten från en enda axel, överförs sedan drivningens vridmoment till två separata axlar. Detta kallas en pendelaxel transmission. I de tidiga modellerna av VW Bug, var överföringen en split-case design. Framåtrörelse växlar ett till fyra var i hälften av fallet, och vända utväxling byggdes in i den andra halvan. Överföringen fall demonteras lätt i två halvor för fullständig åtkomst.
Drive Train Tillträde

Pre-1960 sändningar inte alltid var väl utformad, och slipning kugghjul var resultatet av dålig utväxling synkronisering. Nyare manuell växellådor är syncro-ingrepp, så att växlarna inte slipa hur äldre manuella växellådor gjorde. I split-case växellåda för äldre VW buggar, var fram och backväxel hålls åtskilda av en anledning. Dessa redskap uppsättningar var inte synkroniserade på något sätt. Innan en förare kunde skifta från backläge till framåt eller tvärtom, hade bilen att komma till ett fullständigt stopp. På grund av denna design, behövde mekaniker ofta komplett med växelsystemet reparera enheten, och därmed den är konstruerad med en split case.
Andra Split-Case Växellådor

De enkel-tjänster fördelar split-fodral design sändningar är utformade i andra transmissioner och växellådor. För industriellt bruk, använder Superior Växellåda Company en split-case design för många av sina produkter. Aftermarket, högpresterande automatisk överföring ingenjörer också använda split-case design för att förbättra funktionsdugligheten hos sina produkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92372.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.