Hur man använder en Pipe Bender för Headers

Avgassystem headers sällan får den respekt de förtjänar i den fordonsrelaterade anpassning världen. Få om några ändringar gör så mycket för att öka kraften i fordonets motor. Problemet är att inte alla motorer kan utrustas med lättinstallerade rubriker som erbjuds av eftermarknaden tillverkare. Lyckligtvis specialbyggda headers är lika effektiva som förpackade rubriker när de byggs på rätt sätt. Saker du behöver
Slangar Bender
Header rör
Visa fler instruktioner
1

Placera slangen Bender på en fast yta där den inte kan rocka eller skift. Den bender består huvudsakligen av tre delar. En är ramen, är nästa en hydraulisk domkraft och den tredje är en serie av utbytbara dör att vagga huvudet röret som det böjs.
2

Montera rätt storlek dör i vaggan av röret Bender. Formarna har inlägg som passar i hål i röret. Storleken av munstycket som du använder är beroende av storleken på samlingsrören du böjning. Dies som är för små kommer att krympa och böja huvudet röret ur form. Dies som är för stora kommer att tillåta röret att trassla ur form, vilket gör dem oanvändbara.
3

Sätt i samlingsrör i röret Bender med den hydrauliska domkraften helt indragen. Detta kommer att tillåta röret att passera genom vaggan av röret bender så att den hålls horisontellt mot arbetsstycket på vilket röret Bender är monterad.
4

Manövrera hydraulisk domkraft, bockning rubriken rör tills den har nått den vinkel som du önskar. På vissa rör Benders, det finns en mätare som kan avläsas att se till att du böjer röret till rätt vinkel. På andra rör Benders, dock måste du helt enkelt använda din bästa gissning att bestämma rätt vinkel böjen.
5

Lossa den hydrauliska domkraft release ventil för att tillåta röret Bender att lossa huvudet röret. Vicka huvudet röret backa ur vaggan av röret Bender. Eftersom röret tas bort, kommer formarna sänka tills de återvänder till sitt utgångsläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92369.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.