Hur Fäst Steel till Glasfiber

Bonding två material med olika fysikaliska egenskaper, såsom metall och glasfiber, kan vara problematiskt. Om materialen möter stress, kommer de sannolikt att bryta ner på den svagaste punkten. De glasfiber, är den svagare av de två, kommer att brista vid skarven mellan de två, eller vid ett tryck punkt som skapas av monteringsprocessen. När glasfiber paneler är fäst till metall, bör det gemensamma säkras med en epoxi konstruktionslim, och sedan fast mekaniskt. Saker du behöver
Epoxy strukturlim fästen
metall, såsom knapp-head självborrande skruvar eller popnitar
glasfiberväv och harts
Visa fler instruktioner

1

Rengör ytorna som ska bindas samman. Smuts, smuts eller främmande material på ytorna kommer att störa bindningen av epoxilim.
2

Forma två bitar på ett sådant sätt att det skapar en fläns längs hela sömmen mellan de två material. Detta kommer att maximera den bundna område och minimera risken för stressfrakturer.
3

Applicera epoxi strukturlim till glasfiber ytan. Tryck delen på plats, parning till metallen emot pjäsen.
4

Tejpa glasfiber pusselbiten på plats så att den inte kommer att flytta. Efter pjäsen är tejpade ner, använd knapp-head självborrande skruvar, popnitar eller andra lämpliga fästelement för att fästa glasfiber och metall tillsammans. Placera fästen 3 till 4 inches isär runt hela omkretsen av glasfiber bit för att skapa maximal vidhäftning.
5

Ta bort tejpen och låt härda enligt tillverkarens instruktioner.

6

Förstärk fogen med glasfiberväv och harts som är tillämpligt. Täck söm kanter med ett extra lager av glasfiber, om möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92365.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.