Information Om NOS

Nitrous Oxide System (NOS) är det företag som ursprungligen producerade den allestädes närvarande blå lustgas flaska används flitigt i motorsport racing och bland fordonstillverkare customizers världen. De är dock inte det enda företaget som producerar en NOS-system. Enkelt uttryckt, ökar lustgas uteffekten hos en motor genom underkylning inloppet laddningen av bränsle och luft. Denna kylning gör inloppet laddning mycket tätare, packning mer luft och bränsle in i förbränningskammaren hos motorn. Medan strömmen tillförd av NOS är inte tillräckligt för att fördubbla kraften i en motor, är det tillräckligt för att minska tider dragrace med en sekund eller mer, beroende på mängden av lustgas sprutas in i motorn. Tillverkare

Nirtrous oxid kit och enskilda delar erbjuds av en mängd olika tillverkare förutom dikväveoxid system, inklusive Zex Nitrous system och Edelbrock. Vart och ett av dessa företag erbjuder inte bara fordonsspecifika kit, men universella kit, liksom. Några andra, mindre tillverkare erbjuder även lustgas kit, men är mindre kända och inte så väl testade. Du kan också köpa enskilda komponenter från dessa företag, såsom olika stora jets och reservdelar nitrösa flaskor.
Installation

Installera en lustgas-system i din bil är klar på ett av två sätt. Vissa fordon har speciella kit som skruva dit ända fram till ditt intag och inkluderar alla nödvändiga elektriska anslutningar och dataprogrammerare, medan andra kit är avsedda för universella applikationer, vilket innebär att du måste komma med dina egna armaturer, el-och datorutrustning. Om du inte har haft mycket erfarenhet med projekt såsom lustgas, är det bäst att ha den universella lustgas installation göras av en certifierad installatör. Inte bara kan processen att installera lustgas på bilens motor skadas ohjälpligt motorn, men felaktig installation kan skapa en betydande säkerhetsrisk för förare och passagerare i fordonet. Oavsett om du är en erfaren installatör eller inte, är det alltid bäst att missta sig på sidan av säkerheten och har ditt arbete dubbelkollat.
Användning av NOS
< p> Lustgas kan användas på två olika sätt - antingen i en helt inbyggd professionell racerbil eller en hobby racerbil. För pro race bilar, kan du välja att ha lustgas väpnade så snart bilen är påslagen, och därefter aktiveras av en tryckvakt ansluten till gasspjället, så att lustgas sprutas när motorn går på full gas. Det är inte säkert, dock, för fordon som används på gatan. Om ditt fordon är en hobby racerbil som är street-driven, kan du injicera lustgas i motorn via en omkopplare på instrumentpanelen. Detta förhindrar oavsiktlig lustgas injektion under en manöver som ett filbyte eller när de passerar någon.
Lagar och förordningar

Lustgas är inte lagligt att använda på motorvägar eller gator på de flesta ställen i USA. I vissa stater, i själva verket har flaskan faktiskt att kopplas bort från de nitrösa linjer för att undvika höga böter. Om du tänker använda din lustgas för racing, du måste uppmärksamma de särskilda bestämmelserna i det spår som du kör, eftersom inte alla raser tillåter lustgas köras för att hålla racing mässan.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92356.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.