Hur man installerar ett Posi enhet i bakre

Positraction, eller Posi för kort, är ett namn som myntats av skaparna av tekniken, Eaton teknik. Posi är mycket betraktas som en livskraftig och bekvämt alternativ till en låsande differential i högt drivna fordon för att få dragkraft till marken. Positraction är en typ av begränsad-slip system som överför kraften från ett hjul som glider på ett hjul som greppar. Installationen kan utföras i hemmet, men det är inte för svag i hjärtat eftersom det är en komplicerad procedur. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Oil fånga pan
Flat skruvmejsel
3/8-tums enhet socket set med extensions
brytjärnet
Värmekanon
lageravdragare
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av fordonet och stödja ram med pallbockar. Detta kommer att ge dig tillgång till differentialen på lägre fordon.
2

Ta bort skruvarna från den differentiella locket sitter på baksidan av axeln s differentialhuset. Höljet är den del av axeln där drivaxeln möter bakaxeln. Placera en pan olja fångst under locket för att fånga den differentiella vätskan när bultarna tas bort.
3

Bänd differentialen täcka bort höljet försiktigt med en skruvmejsel för att förhindra skador på några sälar som fortfarande är intakta
4

Demontera hjul och däck från bakaxeln på fordonet med en rörtång, ta sedan bort bromsoken eller trummor.
5

Följ axeln axeln tillbaka till differentialen. Ändarna av drivaxlarna har C-klipp som hålla dem på plats i differentialen. Ta bort dessa klipp från drivaxlarna och dra axlarna från axelrör ca 12 tum för att få dem ur vägen.
6

Mark toppar av lageröverfallen håller ursprungliga påkörning enhet på plats med en metall punch så att du inte blandar ihop dem på ominstallation eller installera dem upp och ner. När de är märkta, skruva isär dem och ta bort dem. Du kommer att se ett stort vertikalt orienterad växel till vänster inne i huset som är ansluten till den bakre änden enhet. Lageröverfallen är placerade till vänster och höger om denna växel ansluten till huset med fyra bultar.
7

Bänd den ursprungliga enheten ur huset försiktigt med ett spett. Du kan behöva vicka den försiktigt för att lossa den.
8

Placera originalet enheten på en plan yta med tänderna på det stora kugghjulet uppåt. Det finns två ringar som är anslutna till enheten som måste tas bort och installeras på Posi-enheten. Den första är ansluten till den bakre-slutet enhet med en serie av bultar. Använd hylsnyckel för att ta bort dessa.
9

Ta den andra ringen genom att värma upp det med en värmepistol. Detta kommer att få den att expandera något, så att du kan knacka försiktigt bort det med en hammare.
10

Innan ringen svalnar, placera den på Posi-enheten i samma läge som det var på den ursprungliga bakre änden enhet. Bulthålen som höll den första ringen på plats kommer att radas upp när den andra ringen är rätt installerad. Installera den första ringen ovanpå den andra ringen och dra åt bultarna i Posi-enheten.
11

Ta lagerringen från den ursprungliga bakre änden enhet för att installera på Posi enheten med lageravdragare. Den lageravdragare har tre armar som fäster på undersidan av lagret, medan den centrala skruven trycker mot den ursprungliga bakre enheten att dra hemtagningen.
12

Montera lagret på Posi enheten i samma position som den var i den ursprungliga påkörning enhet. Installera om Posi enheten i differentialhus är motsatsen till hur den ursprungliga påkörning enhet togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92339.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.