Historia av Ford Sierra Cosworth

Sierra RS Cosworth var en brittisk inbyggd prestanda Ford producerade 1986-1992. Bilen var en tvådörrars fyrsitsiga salong, eller sedan, som drivs av en turboladdad 2-liters Ford-Cosworth motor. Ford marknadsförde turboladdade produktionen Sierra som Merkur XR4Ti i Nordamerika. Sierra Cosworth härrör från Merkur. Ford försökt utveckla street legal produktion fordonet när biltillverkaren beslutat att återinträda europeisk road racing tävling efter en lång frånvaro. Conception

Ford Sierra RS Cosworth var en skapelse av Stuart Turner, chef för Motorsport uppdelningen av Ford Storbritannien som var avgörande för att hjälpa till att utveckla den Ford GT40 bland andra Ford-racerbilar. Han rekryterade Cosworth Engineering för att hjälpa återuppliva Fords europeiska racing program. För produktion fordonet, bestämde Cosworth att använda en 2-liters motorblock från en Ford Pinto, montera den med en turbo och installera det i den brittiska Ford Sierra. Ford och Cosworth tillverkades 500 separata Sierra RS 500 Cosworths 1987 strikt för racing. RS 500 versionen fångade 40 första-plats vinner i British Touring Car Championship och det vann Bathurst 1000. "RS" stod för Rally Sport.
Ström

Ford Storbritannien ersatte Sierra 2,3-liters Mustang motor med en 16-ventil 2-liters Cosworth-engineered makt anläggningen utrustad med en Garrett AiResearch T03 turbo och intercooler. Ford har motorn med åtta spridare och ett andra bränsle järnväg för att öka flödet av duellen. Ingenjörer stärka block för att hantera stress högre uteffekt. Motorns hålet var 3.57 inches och stroke mätte 3,03 inches. Den kompressionsförhållandet var 8-till-1. En Bo L-Jet insprutningssystemet levererade bränslet att utveckla 224 hästkrafter och 204 foot-pounds av vridmoment. En fem-växlad manuell växellåda överförs kraften till hjulen.
Ram och kaross

Suspensionen bestod av en främre oberoende system med spiralfjädrar och en oberoende bakre system med länkarmar och spiralfjädrar. En andra uppsättning bakre upphängningsarmar gav RS 500 racing version en mer framträdande V-camber för tävlingsbanan. Kroppen presenterade en annan stötfångare från orsakad Ford Sierra att inkludera en splitter för att förbättra bilens aerodynamik och kylning. Det var också utrustad med mesh-täckta broms ledningar för att kyla skivbromsar. Nya ventiler sattes till huven för att förbättra motorns kylning. På akterdäck var en spoiler. RS 500 modeller presenterade "RS 500" badging. Addera Mått

Ford Storbritannien placerade bilen på en 102,7-tums hjulbas. Kroppen var en relativt kort 176,9 inches lång, stod 54,2 inches tall och var 66,8 inches bred. De främre och bakre hjulen mätte 6-för-15 inches. Den fastighetsnära vikt rating var £ 2690. Bilen transporteras 13.2 liter bränsle i tanken.
Prestanda

produktionen icke-racing version Ford Sierra RS Cosworth nått 0-till-60 mph på 6,2 sekunder och den fjärdedel mil i 15,1 sekunder. Dess toppfart var 154 mph. Det skulle kunna uppnå 24 mpg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92327.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.