Svenska Bil >> bilentusiaster >> begreppet fordon >> Content

Hur man designar en snabb bil

Sedan andra bil, har konstruktörerna försökt att göra den grundläggande fyrhjuligt fordon bättre än den tidigare modellen. Utforma en snabb bil är inte så enkelt som att installera en rejäl motor, sedan mosa gaspedalen. För att verkligen få höga hastigheter måste utformningen redovisa vikt, aerodynamik och makt. Saker du behöver
Drafting papper
Skrivredskap
Calculator
Visa fler instruktioner
Utforma en konceptbil
1

Fram till slutet av 1970, bilar ritades av redaktionella ingenjörer, inte datorer. Designern skulle utarbeta ett koncept, lägg den i lera formen, träna dimensioner, och sedan bygga en prototyp. Numera är hela den kreativa processen görs av datorer Eftersom de flesta bilar är byggda för ekonomin under fart, datorer minskar avfallet möjligt. Detta skulle kunna göra en nyttig, ekonomisk bil, men inte hetsas så mycket som en handbyggd, snabb bil.
2

En verkligt snabb tur kommer att ha en mycket låg luftmotstånd. Motståndskoefficienten är den mängd luft som trycks mot med bilen när den drivs på vägen. Stora, plana ytor har en hög luftmotstånd, medan mjuka, rundade de låter luften passera runt dem. "Top Gun" bilar som kan överstiga 140 miles per timme måste vara aerodynamisk. Designa en bil med rundade, svepande kurvor, och en minimal mängd luft skopor eller andra snygga men ineffektiva tillägg. Var noga med att titta på formen på hjulhusen, eftersom de hjul och däck kommer att orsaka drag om de är för breda eller har för stor öppning.
3

Air förskjutning är en viktig faktor, men inte alls lika mycket som vikten. En tung bil, byggd av metall och järn, kommer att ta mer makt att driva än en lätt bil tillverkad av glasfiber och aluminium. Ta varje material och se till att det är så lätt som möjligt och samtidigt behålla sin styrka. Hjul, ram, säten och motor är några av de tyngre komponenterna som tillverkare titta på för att minska vikten. Lägga till aerodynamiken hos ett fordon är dess höjd från marken. Ju lägre en bil är på trottoaren, är mindre störda bilens "kuvert" i rörelse. Luft under bilen kan faktiskt få den att agera som en vinge och bli luftburna vid hastigheter över 100 mph.
4

Efter en kroppsform väljs och material är valda för styrka och vikt, effekt och hårdvara kan utformas. Även eldrivna bilar är snabbare än bensinbilar, kan deras brist på utbud vara ett hinder. Om bilen är att utföra hastigheten testning för en kort tid, sedan ett stort kraftverk skulle fungera. Om bilen behöver hålla ihållande hastigheter, måste en balans mellan kraft och ekonomi att räknas in i designen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-vehicles/91583.html

Previous:
Next:

begreppet fordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.