Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Hur Tune Utväxling

Gears göra mer än överföring roterande ström från en källa till en annan, de kan justera rotationshastigheten liksom. Det är vad transmissioner och drivlina gör. Få människor, förutom väg racers, experimentera mer med utväxling kombinationer - för bilar eller motorcyklar. Du kan börja med tekniska data om du vill. Du kan börja med en kvalificerad gissning. Vad är viktigast är inte där du börjar med dina redskap kombinationer, det är detaljerad och vetenskaplig process du använder för att spåra resultaten av dina experiment. Det är vad som ger optimala resultat, överför motorns kraft till dina däck. Instruktioner
1

Prova nya växlar och kombinationer av växlar, systematiskt. Börja med all den matematik du vill, men det enda verkliga bevis för en optimal utväxling kombinationen är i resultaten. Börja med en kombination av växlar som du tror kommer att fungera, sedan göra smärre och inkrementella justeringar, utbyter växlar med lite större eller mindre redskap.
2

Rekord och jämföra resultaten av varje ny kombination systematiskt och noggrant. Men du väljer att testa resultaten av dina kombinationer utväxling, föra en dagbok Anteckna varje variabel som kan påverka ditt resultat. Till exempel, om du testar utväxling på en racerbana, inte bara spela in dina tider, registrera alla andra förändringar såsom temperatur som kan ta hänsyn till variationer i resultaten.
3

Gör dina val stegvis. Till exempel, om du väljer nyckeltal motorcykel kedjehjul, inte gå från en 18-tand Framdrev till en 22, om du inte har data baserat på dina tester att tro 22 kommer att vara optimal. När du försöker en 18-tand, prova en 19-tand och så vidare. Detta kommer att hjälpa dig plot mer exakta resultat, som kan producera mer värdefulla mönster i dina data, som i sin tur resulterar i bättre information att basera din slutliga utväxling beslut på.
4

Isolera primära redskap och den sekundära växlar. Från din motor drive-line, kommer du att ha en primär drivhjul, då en eller flera efterföljande redskap. Om du hoppar fram och tillbaka, byta ut primära redskap, då sekundära kugghjul eller ett särskilt redskap transmission, kan resultaten inte producera värdefull information. Isolera en typ av växel i taget, såsom primära och sekundära kugghjul, är absolut nödvändigt att producera användbar data för att göra utväxling val.
5

Föra register efter att du har gjort ditt val. Inte bara gå igenom en runda av att testa, sedan fatta ett beslut. Håll ras eller bokföringen prestanda, notera vad dina utväxling är eftersom de kan erbjuda dig ledtrådar om hur man kontinuerligt utveckla optimal prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91580.html

Previous:
Next: No

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.