Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Stingray Bil Historia

Chevrolet Corvette Stingray var en konceptbil som produceras i 1959. Det härstammar från 1957 Corvette SS, vilket var en officiell Chevy aktör på Sebring 12-timmars race. Ett förbud mot tillverkarna sponsrar bilar i racing konkurrens förpassats SS till General Motors testbana. Corvette SS och 1959 konceptet Stingray tjänat som inspiration för andra generationens 1963, för att Corvette 1967 Sting Ray (observera namnbytet för andra generationens modell) och den tredje generationen, 1968-1976 Stingray. Stingray Concept

GM Vice President Bill Mitchell och stylist Larry Shinoda använde Corvette SS som en mall för att utforma Stingray som en konceptbil. Chevrolet chefsingenjör Zora Arkus-Duntov ledde ett team för att bygga 1.850 pund Corvette SS racerbil som utvecklade 307 hästkrafter för att nå en toppfart på 183 mph. Planen var att demonstrera Corvette racing framgångar i en tid när GM förvaltningen överväger att avbryta Corvette grund mediokra försäljning. Däremot förbjöd Automobile Manufacturers Association Detroit biltillverkare från fabrik-sponsrad racing, och Chevy avgick SS. Född från SS var 1959 Stingray konceptbil. Det var extremt lätt, väger ca 1000 pounds mindre än den vanliga produktionen Chevrolet, vid omkring 2.200 pounds. Den Stingray presenterade en 315-hästkrafter 283-kubik-tums V-8 utrustad med bränsleinsprutning. Addera New Sting Ray

1959 Stingray blev Mitchell personliga bil, vilket Han körde på helgerna. Det var också Chevrolet divisionen testbil, som används som en testbädd för aluminiumkomponenter, bakre delar fjädring och en fyra-växlad manuell växellåda. När det är dags att utveckla den andra generationen Corvette, vände Mitchell till Shinoda att utveckla sin design. Shinoda anställd styling cues från den brittiska tillverkade Jaguar E-Type Roadster och Mitchells Stingray. C2 Corvette debuterade för 1963 års modell som "Sting Ray" - namnet stavas annorlunda för att skilja den från Mitchells Stingray. Kroppen inte bära en "Sting Ray" namnskylt. Corvette, för första gången, var tillgänglig som en coupe, utöver det konvertibla alternativ. Dess mest utmärkande var sin split bakrutan, vilket var en radikal design, utan också en visuell mardröm för föraren. Chevy tappade fönstret split bak för 1964.
C2 Specs

Corvette entusiaster betraktar 1963-1967 Corvette som kanske den vackraste Corvette kropp någonsin producerats. Det innehöll en bas 360-hästkrafter 327 V-8 motor som genererade 352 foot-pounds av vridmoment. Arkus-Duntov uppgraderade bakre fjädringssystem med hjälp av en oberoende fjädring med tvärgående bladfjädrar och halvaxlar med laterala stöttor. Den främre hjulupphängningen, med hjälp av en krängningshämmare och ojämlika A-armar som överförts från C1 Corvette. Det skulle kunna nå 60 mph från en död stopp på 5,9 sekunder och en toppfart på 152,3 mph.
C3

tredje generationens Corvette kom för 1968 modellen år som "Stingray." För första gången, fast Chevrolet "Stingray" namnskylt på kroppen, som återstod till 1976. De flesta av dess chassi och motordelar ärvdes från C2 Corvette, men kabinen och kroppen var helt nya, inklusive en Targa Top tak. Shinoda utformade kroppen från sin Mako Shark och Mako Shark II konceptet design bil daterar till 1961, vilket inspirerades till stor del från de linjer kortfenad makohaj fisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91577.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.