Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Vilka är de Tillämpningar av datorer i Automative design

stormsteg inom datortekniken gör det nu möjligt att skriva datorprogram som kan lösa många fordonsteknik problem. Accelerationen i teknik innebär ökad processorkraft förlänats både mjukvara och hårdvara, vilket möjliggör nästan i realtid utvärdering. Potentialen för att använda datorer i bildesign har gett upphov till antagandet av de flesta, om inte alla, biltillverkare. Med speciella ändamål hårdvara och särskild programvara, har fordonsteknik avancerat för att möjliggöra interaktiv design, virtuell modellering och brainstorming av enskilda eller hela element i datorstödd design. Concept

Från de tidigaste stadiet i bildesign processen, hittar du datorer spelar en viktig roll genom att stödja i första idéskiss av designen. Traditionellt görs på papper, skisser är ett bra sätt att fånga upp idéer visuellt, och dessa idéer kommer att förfinas och utvecklas ytterligare innan de slutligen godtagit eller godkänt för nästa steg i processen. Datorn dagens teknik möjliggör designers att rita direkt på datorskärmen, med ett sortiment av verktyg som finns och anslutningsmöjligheter oöverträffad av papper. Det kan skickas fram och tillbaka mellan lagen, redigeras eller helt ordnas icke-destruktivt, överföras till andra program och sparas på fil, som ger enkel tillgång till andra medlemmar i ett team.
Aerodynamik

aerodynamik behandlar dra och vindmotstånd av ett fordon. Detta är en viktig faktor att beakta i designprocessen, eftersom de påverkar energibehov och effektivitet av bilen. De aerodynamiken hos en bil testas i en vindtunnel, där observationer göres och modifieringar föreslås. Computer teknik tillåter virtuell testning och problemlösning av bil modeller, minskar den tid och de resurser som krävs.
Ergonomi

Ergonomi definieras som en tillämpad vetenskap sysslar med att utforma och arrangera saker folk använder så att de människor och saker samverkar mest effektivt och säkert. Denna del av designprocessen kretsar kring de människor som förväntas använda bilen, catering till en annan mängd överväganden och attribut för den mänskliga formen. Denna del av designprocessen har också bättre betjänt av data knaprande kraft av datorn, vilket har kunnat simulera scenarier och lösa problem praktiskt taget utifrån tillgängliga data.
Modeling

Efter de första skisserna har gjorts och godkänts, är modellering nyckeln att utvärdera någon design. Traditionellt har tredimensionell visning uppnått modellering tråg lera, men tack vare teknik, datorer bistå i praktiskt taget alla aspekter av bildesign och kan hjälpa till att lösa de flesta bil-mönster i datorstödd konstruktion (CAD) program. Användning av CAD-program för att faktiskt modellera och simulera komponenter och hela fordonsindustrin element är nu standard inom branschen, eftersom denna process sparar utvecklingstid, material och resurser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91576.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.