Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Bilar som använder biometriska lås

Säkerhet är en viktig faktor att beakta när man köper en bil. Det är inte ovanligt att ägare att lämna värdefulla tillhörigheter i sina bilar. Biometrisk säkerhet använder avancerad teknik som känner igen människor genom särskild egenskaper såsom deras näthinnor eller deras fingeravtryck. Detta hindrar obehöriga från att komma in ett fordon med en kopierad uppsättning nycklar. Honda FCX

Honda FCX använder fingeravtryck som sin metod för biometrisk säkerhet. Detta nyckellösa entré system kräver att användaren att trycka på och hålla tummen mot biometrisk scanner för tre sekunder innan den känner igen ägaren. Honda FCX använder också en alternativ energikälla, och är en produkt av Hondas forskningen om användningen av väte bränsle och metanol som effektiva alternativ för att driva ett fordon. Under NAIAS 2000 (North American International Auto Show), den FCX dubbades sedan i framtiden.


BMW Z22

BMW Z22 är en konceptbil som har antagit biometrisk säkerhet helt , vilket innebär att bilen inte använder nycklar för inresa eller antändning. Båda uppgifterna utförs genom användning av förarens fingeravtryck ensam. Bilens känsliga identifiering av fingeravtryck garanterar att den endast kan användas av behöriga personer. Bilens motor bara startar när en användare placerar pekfingret på den medföljande Rotary Switch. Förutom att ha hög- slutet biometri, den Z22 använder också HD-kameror i stället för backspeglar, samt en konventionell elektrisk gasreglage generator som radikalt förbättrar bilens styrning beroende på bilens hastighet.
Volvo SCC

SCC har förbättrade säkerhetsåtgärder med avseende på körning, krocksäkerhet och personlig säkerhet. VPC eller Volvo Personal Communicator är bilens fjärrkontroll, som bara kan aktiveras av en erkänd fingeravtryck . Allt en behörig användare har att göra är att hålla dörren handtaget i några sekunder och det kommer automatiskt att låsa upp. Samma med tändningen. Genom att helt enkelt placera ett finger på den medföljande sensorn, bil kommer automatiskt att starta för en behörig användare utan behov av en nyckel. Dessutom VPC också har en hjärtslagssensor. Detta innebär att när antingen ett djur eller en obehörig person kommer in i bilen medan den är annars obemannat, aktiverar sensorn automatiskt att meddela bilens ägare. Denna information kan även överföras till bilens ägare via SMS.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91557.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.