Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Definition av HEMI

A HEMI (från halvklotet) är en förbränningsmotor med halvsfäriska förbränningskammare. Även hemisfäriska förbränningsrum har funnits längre än förbränningsmotorer, de är oftast förknippas med 1950 muskelbilar - åtminstone i detta land. HEMI används som en synonym för amerikanska muskelbilar förstärks i många klassiska filmer som Smokey och Bandit och Joe Dirt. Historia

Halvsfärisk förbränningskamrar predate förbränningsmotorn - de har använts i kanoner och artilleri. De har använts i förbränningsmotorer sedan 1901. Den Chrysler Corporation versionen på 1950-talet är den version som skapade den amerikanska HEMI mystik.
Identification

Hemis är starkt identifierad med amerikanska muskel bilar, speciellt Chryslers, Plymouths, och undanmanöver. De har även medverkat i andra amerikanska bilar, t.ex. Ford och ett antal europeiska bilar. De förknippas med bilar som ska leverera en hel del effekt vid mycket höga hastigheter.
Funktioner

halvrunda formen tillåter en hel del luft-gasblandningen in i förbränningskammaren på en gång. Den större explosion ger mer kraft.
Effekter

Effekterna av de större förbränningsrum är högre kostnad, större vikt, mer effekt vid höga varvtal, låg effekt vid låga varvtal, större gasförbrukning och mer outlöst gas i avgaserna. Dessa sista två effekter har gjort HEMI något impopulär i moderna kostnadsmedvetna och miljömedvetna värld.
Geografi

Även kärleksaffär med HEMI är främst en Amerikansk missbruk, flera utländska bilar använder HEMI designen. Dessa inkluderar Porsche, Jaguar, Mitsubishi och Lotus. Dessa är främst bilar som är stora aktörer i den europeiska racing kretsar där höghastighetståg makt är viktigare än låga utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91545.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.