Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Fakta om Solar Race Cars

Solar racerbilar bidra till att utveckla färdigheter teknisk konstruktion för universitetsstudenter och främja en effektiv och praktisk användning av alternativ energi. Dessa racebilar visar att solenergi är en tålig och billig energikälla för den moderna bilen.
Energi fångas från solljuset driver sol racerbilar.
Bakgrund

Solar racerbilar började tävla 1985 som en intellektuell och praktisk övning för designstudenter, men avancerad teknik har lett till intresse för race sponsring från statliga och alternativa energibolag.
Addera hastighet

Dagens sol racebilar drivs av litiumbatterier och kan uppnå en toppfart på 75 mph med en 2-hästkrafter elmotor.

Rain Dancer

Oregon State University $ 50.000 Rain Dancer är ett trehjuligt fordon med en titan-ram och en glasfiber och kolfiber kropp täckt med 418 celler mono kisel för att fånga solljus. Addera Regler

Solar utrustning varierar beroende på ras regler, men vissa händelser kräver att sol bilar inte får överstiga sex kvadratmeter totalt solcell /reflektor område och måste uppfylla specifika batteriteknik.
Strukturella Integritets

Solar racebilar måste vara intakt med en fjädring, styrning och bromssystem rapporter som lämnats tävlingsledningen, enligt den nordamerikanska Solar Challenge.
dra raser

Solar dragster avvika från distans racing med hjälp av solenergi fångas över en kvarts mil omedelbart utan hjälp av batterier.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91542.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.