Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

All Wheel Drive Vs. Four Wheel Drive

Med den uppsjö av tillbehör till fordon i dessa dagar, är det inte förvånande att många människor inte tydligt förstår skillnaden mellan fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Här är ett enkelt sätt att förstå vad det innebär bakom de två termerna. All Wheel Drive Defined

ingenjörsmässigt förhållningssätt gör en bil att uppleva samtidig effekt på alla hjul. Processen använder typiskt vad som kallas en "transfer case" som antingen ingriper, eller kopplar, en sekundär transmission som vrider framhjulen.
Four Wheel Drive (4WD)

Frasen "fyrhjulsdrift" används vanligen för terrängfordon. Dessa system vanligen erbjuder möjligheten att manuellt växla mellan två-hjul operation på trottoaren, sedan engagera överföringen fallet att driva de andra två hjul också.
All Wheel Drive (AWD)

Fyrhjulsdriften är oftast tillämpas på trottoaren bilar, även om de kan användas i terräng också. I detta fall är det AWD systemet permanent ingrepp på motorn hela tiden, och det finns ingen möjlighet att frigöra de främre hjulen.
4WD och nackdelar

Bättre dragkraft och bättre strömhantering på oförädlade vägar eller stigar är ett definitivt plus. Men dessa kommer till priset av en högre inköpskostnad, fler komponenter teknik för att upprätthålla och mer att fixa när saker går sönder.
AWD och nackdelar

Proffsen är bättre grepp och hantering, bättre strömhantering på asfalterade vägar, och, naturligtvis, att gå off-road om du så önskar. Nackdelarna är högre inköpskostnad och fler komponenter för att fixa när saker går sönder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91540.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.