Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Historien om Nissan Pulsar

Nissan Pulsar var en mycket lyckad bilmodell som tillverkas och distribueras av Nissan Car Company från Japan. Den Pulsar blev en konceptbil på grund av de många unika funktioner som Nissan skulle införliva i sin design, inklusive möjligheten att göra Pulsar in vad kunden ville ha utan att använda en body shop. Den Pulsar njöt mycket av sin framgång i Japan, Australien och USA. Historia

Pulsar skapades 1978 av Nissan bilföretaget att ersätta sin framhjulsdrift familj av fordon kallas Cherry. Nissan såg Pulsar som en sub-kompakt bil som också skulle kunna användas som en familjebil. Den allra första serien som erbjuds av Nissan i Pulsar var N10-serien. Den N10 Pulsar exporterades till Australien 1978 under Datsun Pulsar modellnamn. Datsun var aldrig en verklig tillverkande företag, det var ett modellnamn som används av Nissan att Nissan började när det var ursprungligen DAT Motors.
Funktioner

Pulsar alltid gjordes som en framhjulsdriven bil eftersom den rullade först av monteringsbandet. Ingen modell har någonsin gjort utan minst erbjuda framhjulsdrift. Under 1980-talet fanns fyrhjulsdrivna Pulsar modeller, och på 1990-talet som fyrhjulsdrift blev turbo att lägga mer kraft till hjulen.
Typer

1982 Nissan gick in i ett joint venture med italienska auto maker Alfa Romeo för att producera en bil som var en korsning mellan låg kostnad funktionalitet Pulsar och utseende och effekt av Alfa Romeo. Bilen kallades Arna, och det fick sitt namn från den juridiska namn joint venture mellan Nissan och Alfa Romeo som var Alfa Romeo Nissan Autoveicoli. Den Arna hade en Alfa Romeo motor, och en Alfa Romeo stil kroppen, men det bar Nissan logotypen.
Funktion

1987 Pulsar sätta sig in i konceptet bil kategori när Nissan kom ut med en modell av Pulsar att användaren kan anpassa sig. Genom att ändra och ta bort delar, ägare kunde konvertera bilen till en kombi, en stationsvagn, eller en cabriolet. Detta läggs till uppfattningen att den Pulsar redan ansågs vara en rolig och snabb bil att köra.
Överväganden

År 2005 hade Nissan beslutat att Pulsar hade ha sin gång och gjorde flytten att ersätta Pulsar i USA med en annan konceptbil kallad Azeal. Nissan hade faktiskt ersatt Pulsar året innan i sitt hemland Japan med en modell som kallas Tiida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91538.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.