Svenska Bil >> bilentusiaster >> konceptbilar >> Content

Hur man designar en konceptbil

En konceptbil eller "show car" är utformad för att markera en ny teknik, stil, eller radikal förändring för att bedöma konsumenternas intresse innan massproduktion av bilen. Designa en bil som denna är en övning i fantasi - det finns inga gränser för designen. Huruvida designen praktiskt kan produceras är en svårare fråga, och de flesta konceptbilar är drastiskt förändras innan de når produktionsledet, om någonsin. Instruktioner
1

Besluta om ett koncept för att markera. Oavsett om det är en ny typ av motor, en annan bil form, eller en exotisk eller dyrt material, är ingen konceptbil komplett utan en gimmick.
2

skissar bilen för hand. Gör grova skisser av exteriör och interiör av bilen innan du går till datorn. I detta skede försöker inte efter perfektion, men låt idéerna flöda.
3

Välj ett färgschema. Du kan ändra dig senare, men färgerna i bilen ska ha något att göra med det övergripande temat, eller åtminstone vara estetiskt tilltalande och väl planerad.
4

Översätt din design till datorn. Vissa design mjukvara företag erbjuder gratis prövningar (se länk nedan) för att hjälpa dig välja vilket program som fungerar bäst för dig. En 3D-design fungerar bra eftersom det tillåter dig att enkelt se bilen från alla vinklar. Datorstödd konstruktion (CAD) kan du också utforma specifika delar av bilen, såsom motor eller montering.
5

Tänk på detaljerna. Bestäm vilka material kommer att användas och vilka detaljer på bilen se ut. Utforma handtag, speglar, invändiga reglage, och säkerhetsbälten samt den övergripande utseendet på bilen.
6

Gör en modell. Om du använder en befintlig bil som grund för din konceptbil detta kommer att bli lätt. Hitta en leksak eller modell av samma bil och ändra den med dina ändringar. På så sätt kommer du att ha både den datoriserade 3D-design samt en fysisk modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/concept-cars/91530.html

Previous:
Next:

konceptbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.